A bajnokság harmadán túl, az ősz végéhez közeledve szerkesztőségünkbe látogatott a csapat vezetőedzője-hátvédje, ahol kifaggattuk; elmondta, hogyan látja a "blanconegrok" eddigi szereplését, hogy mit vár a csapattól; kérdeztük a játékos-edzői poszt nehézségeiről, egy rövidke kérdés erejéig pedig a magyar válogatott is szóba került.  

 

Született: 1970. november 1., Budapest

1995 január óta a BEAC játékosa. Edzője pedig - "A Helmle Peti jobban tudná, már jó pár éve vagyok játékos-edző, egy év kivételével, amikor az Ervin volt".

Posztja: jobbhátvéd (néha csatár...)

Korábbi klubja(i): FTC ifi, TFSE

Legnagyobb sikerei: 3 bajnoki ezüst a Fradiban, 2 bajnoki arany BLSZ II.-ben a BEAC-cal

Pályafutása legemlékezetesebb/ legfontosabb eseménye/gólja: "Hát, gólt azt nem túl sokat szereztem, így azok majd' mindegyike emlékezetes (pl.: a Kelen pályán 16-ról egy fejes gól, Kispesten egy oldalvonal mellőli, beadásnak induló..., a MAFC tornán egy csukafejes, stb.) és persze az isztambuli döntő!"

Kedvenc hazai/külföldi csapata: Ferencváros, Liverpool

Kedvenc játékosa: Alessandro Del Piero

 
 

Kérdeznek: Hőrich, Kovács G.

Mivel csábítanál valakit a BEAC-hoz? Mit mondanál neki, miért jó itt focizni?

Mert profi amatőrizmus van, vagyis majdnem mindenki megteszi a tőle telhető maximumot az edzéseken és a meccseken. Sokan vagyunk, jó a hangulat és a közösségi morál is. Megpróbálunk segíteni egymásnak és a játékban, vagy az életben eltévedt játékosokat is próbáljuk jó útra téríteni.

Valamikor az elmúlt évtized közepe tájékán...

Mi tartasz a mostani csapat legnagyobb erényének és mit a gyengéjének?

Erénye, hogy tudunk egymásért küzdeni, illetve magunkkal hozzuk azokat is, akik még nem tudnak. Nem nagyon veszekszünk egymással a meccseken, mint egy-egy csapat a bajnokságban - csak néha a Milkó meg én. Mármint nem egymással, hanem a többiekkel. És sok barátság is kialakult. Sokáig el bírunk dumálgatni a zuhany alatt... még úgy is, hogy nem vagyunk melegek!

Kicsit gyengéje, hogy a fiatalok közül jó párnak nincs labdarúgó előképzettsége serdülő, vagy ifi csapatoknál, így a technikai és taktikai repertoár olykor bizony hiányt szenved, amit ilyen korban már, ennyi edzés mellet nagyon nehéz bepótolni. Több összetartást várnék a fiatalabb játékosoktól edzések és meccsek után is. Nem feltétlen azt, hogy sörözzenek mindig, de, hogy üljenek le egy-pár percre, beszéljenek a meccsről és ne rohanjanak annyira. És nem muszáj az "öregekkel", de legalább egymással. Van erre jó példa a fiatalabbak között is.

Mennyire vagy elégedett a csapat jelenlegi teljesítményével?

Pontokban kifejezve kb. 4-5 pontnyi hiányérzetem van az őszi szezonban, de a Szent Pál elleni meccstől eltekintve nagyjából elégedett vagyok. Nem zuhantunk össze igazából, sokszor vesztett meccseket hoztunk X-re, vagy győzelemre, és az előnyöket is meg tudtuk tartani. Persze voltak fájó pillanatok. A helyzetkihasználással csak az utóbbi pár meccsen vagyok elégedett és a koncentrációkészségünk is hagy némi kívánnivalót maga után.

Hányadik helyet céloztad meg a szezon előtt? Mennyi van a csapatban potenciálisan, mit tekintenél sikernek?

Pontos helyezést idén kivételesen nem határoztam meg, mert az elmúlt években, amikor már nem sikerült elérnünk, kedvetlenné vált a csapat, és egy kicsit én is. De az első nyolcba kerülés mindenképpen elvárható. A csapatban, ha mindenki egészséges és le van edzve, valamint mindig mindenki 100 %-ot nyújt, benne van a feljutás. De ez ritka. A dobogós hely bravúrnak számítana, de nem lehetetlen. Ehhez azonban a következő 3 meccsünket meg kell nyerni, nincs mese!

 2007. május 26., Budapesti Sztárok - BEAC 3-5

Ahogy láttuk, idegeskedő típus vagy mind a pálya mellett és a pályán belül, nehezen éled meg az igazságtalanságokat, hibákat. Nem kéne ezen változtatni?

Nem hiszem, hogy a habitusomon nagyban tudnék változtatni. Néha valóban túllövök a célon, de ez akkor van, ha játszom. Ott bent más a hőfok, ezt ti is tudjátok, nem tud az ember olyan higgadt maradni, mint kint. Még ha kellene is nekem... Jó, hogy néha szóltok, hogy ez már sok, akkor megpróbálok még jobban odafigyelni.

Mi a legjobb, legélvezetesebb és mi a legnehezebb számodra az edzősködésben?

A legjobb, ha visszakapom azt meccsen, amit az edzéseken gyakoroltunk, ha látom azt, hogy próbáljátok megcsinálni, amit kérek és nem mindenki a saját feje után megy. Ha így (mint most hétvégén) még gólt is szerzünk, az az igazán nagy élvezet. Szóval, ha látom, hogy a munkám visszaköszön és van értelme, az jó. Sokszor nem az a baj, ha valamit nem tudunk megcsinálni (bár azért egy bedobás lábra, vagy egy szöglet fejre azért elvárható lenne), hanem ha teljesen rosszat is gondolunk. A nem gondolkodás nagyon fel tud dühíteni!

Mennyire működik jól szerinted ez a játékos-edzői poszt - általában és számodra, a BEAC-nál?

A játékos-edzői poszt jól tud működni általában. Feltéve, ha van egy kapusedző, egy erőnléti edző, egy pályaedző, akik magát az edzést levezénylik. Hát nálunk ebből nem sok van. Így vagy az én edzésem, vagy az edzésvezetés kárt szenved. Mivel próbálok elfogadható edzéseket tartani, ezért mindig az én edzésmunkám sérül, ami az én koromban már baj. Szóval, ha lenne egy jó pályaedző, az jó lenne... Nagyon szerettem felkészült és lelkiismeretes edzőkkel dolgozni (pl. Glatz  János, Öhler László). Nagyon szívesen vagyok edző a BEAC-nál, de még egy pár évet fociznék ezen a szinten, így ha van más jelölt, átadnám a helyem és egyszer majd visszatérnék, ha már nem játszom. Csak azt nem szeretném, hogy kóklerek kezébe kerüljön a BEAC, mert akkor szétesik a csapat. Nagyon nehéz egyben tartani a mai gazdasági viszonyok között, támogatás nélkül egy ilyen csapatot és ebben az idősebb játékosoknak - így talán nekem is - nagy szerepe van. Nem csak azzal, hogy néha labdát, melegítőt, szerelést hoznak, hanem hogy ott vannak edzésen, a meccseket még most is előtérbe helyezik hétvégén, és kirakják a szívüket a pályán. Persze a fiatalok között is akad sok ilyen!

Szóval, ha egyben akarjuk tartani a csapatot, akkor ez a követendő út!

 2005. október 1., Lágymányosi TC - BEAC 1-1

"A legjobb védekezés a támadás!" vagy inkább "először végy egy jó kapust!"?

Hát, a BEAC-ban mindig hátulról szoktunk építkezni, szóval, ha van egy jó kapusunk és egy stabil védősorunk, akkor 0-ra is tudnánk hozni minden meccset. De ehhez nagyon nagy összpontosítás és rengeteg futás, valamint jó helyezkedés kellene.

Egy Real-Barca, egy Milan-Juve vagy egy Arsenal-Chelsea? Esetleg egy Debrecen-Újpest?

Egy REAL - BARCA!  De azért jó lenne már egy Fradi - Újpest...

Öregfiúk?

Egy jó páran már azok vagyunk, de talán még van egy-két jó évünk itt. Egyszerre kéne majd 5-6 embernek átmenni az öregfiúkba közülünk, akkor az is jó lehet még.

Ott leszünk Dél-Afrikában?

Nem!

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr36765745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsemle 2008.11.14. 09:22:30

Szép volt, srácok! Olyan a riport, mintha egy magazinban olvasnék egy sztárról, csak még színesebb!
Glovi, és a TF-nek fejelt gól, 2001-ből? Bár ott nem a találat, hanem az ünneplés az emlékezetes: mutatóujj a magasba, és emígyen szóla: "Basszátok meg, befejeltem, jaj, de befejeltem!" :D

Baki 2008.11.14. 12:27:54

Király ez az interjú!Én emlékszem egy Lágymányos elleni Gloviczky fejes gólra is,az Ervin edzősködése alatt a Kelen pályán.Ráadásul még a meccset is megnyertük!

Geri 2008.11.14. 12:44:51

Baki! Az szerintem az, amit a Glovi is ír (és nem tudom, de lehet, hogy azon a meccsen készült a 3. kép - viszont az x lett).

Baki 2008.11.14. 12:54:41

Nem Geri!Én a Beac-ban nem játszottam a TF ellen és a Kelen pályára is emlékszem.Talán a gólszerzőkre is emlékszem:Baki,Aubel Zs.,Glovi.A meccsen 3-2-re nyertünk tuti biztos és 2004-ben volt!

Áki 2008.11.14. 13:53:56

Glovi! És a Közterület-pályán fejelt gólod? Utolsó meccs volt a bajnokságban, szögletből jött be a labda, tettél egy kört, mint az 59-es villamos a Farkasréti-téren, hogy lerázd a védődet - és gól! Megvan?
Katrus Tomi, jobbulást!

glovi 2008.11.14. 14:15:23

Tényleg Áki! Az sem volt csúnya!
Mostanában is kéne egyet hintenem már!
Minden sérültet várunk a hétvégi meccseken, ha máshogy nem hát tolókocsival!

glovi 2008.11.14. 14:16:38

Ricsikém, az a kispad előtti kép felettébb előnyös rólam! Köszi!

Baki 2008.11.14. 16:05:43

Glovi!Itt az ideje hogy hints egyet hétvégén!Majd utána hason csúszva ünnepeltesd magad a több ezres szurkolóink előtt!Utána pedig mindenki rádugrik és ünnepel...

Kapus Tomi 2008.11.14. 16:21:45

Hatalmas az a kép, a múltból!:) Szerkesztő urak, mit szólnátok egy olyan rovathoz, ahol minden játékosról van egy kis szösszenet? Én pl kíváncsi lennék, hogy ki hol focizott mit szeret ilyesmi. Mint ami ennek az interjúnak az elején is van!Most jól vagyok, remélem így is marad!Kösz Peti mégegyszer!:)

Zsemle 2008.11.14. 21:33:11

Jó estét, Sasok!
Baki, Glovi arról a gólról beszél, olvasd újra, a TF elleniről én elmélkedtem!
Áki, tényleg, az a gól - nem is emlékeztem rá hirtelen - szenzációs volt, a lassú körmozgással együtt. :D
De a mai pálmát a kispados kép viszi el: Glovi is csinos rajta, de a Miki! Vajon mit csinál?
Tomikám, jobbulást! És mikor fog kiderülni, hogy az a szalag húzódott, részlegesen vagy teljesen szakadt-e?

Milko (szintén7) 2008.11.14. 22:43:51

Peti! A Miki az a Csabi! Pisti

gordon 2008.11.14. 22:58:34

glovi bocs a pocakos képért de geri tette be...

igen peti! az miki a csabi, igaz milko! Ricsi

Geri 2008.11.14. 23:05:39

a képről: szerintem csak belekapott a mezbe a szellő

Flas 2008.11.14. 23:22:10

Szevasztok!
A meccset, amin ez a fantasztikus kép készült a lelátóról néztem a Reiner Zsoltival...
a Csabi fetreng odalenn :D
jah és szellő sehol sem volt csak qrva meleg :D:D:D

Milko (szintén7) 2008.11.14. 23:39:10

Mert sose maradtok ott sörözni és nincs időnk rendesen megtanulni a neveteket, meg azt ki hogyan néz ki....

Zsemle 2008.11.15. 00:11:09

Tényleg, és Miki sose volt 12-es,tudhattam volna!

Geri 2008.11.15. 22:03:28

off, de ha már "belly bulging": soccernet.espn.go.com/columns/story?id=591759&sec=europe&root=europe&cc=5739&lpos=spotlight&lid=tab2pos3
kedves ez a figyelmesség
legjobb: "known from childhood as "Ocsi" (little brother)"

Erdei 2008.11.15. 22:41:21

geri még rajzolj kockákat is a glovinak,hátha alakul egy beac fan club:D

Áki 2008.11.16. 22:08:23

Az addig rendben, hogy már nem fúj a szellő a Margitszigeten, de ki az a csontváz a csapatképen???
süti beállítások módosítása