[jegyzőkönyv]


Szabó vezetőedző több helyen is változtatott az előző (a hazaiak szempontjából szörnyű játékot hozó) mérkőzéshez képest, hol kényszerűségből, hol taktikai megfontolásból. Reider és Gloviczky nem állhatott a csapat rendelkezésére, a kettőből Magdics és Nagy viszont játékra jelentkezett, Papp visszatért, ezúttal a középpályára; a csatársorból Rapcsák és Flaskay nevével pedig ezen a délutánon csak a cserék között találkozhattunk.

Ha az Építőkkel szembeni legutóbbi mérkőzések mérlegét vettük, és következtetni kívántunk a tendenciából (az utolsó három összecsapás sorrendben, a BEAC szempontjából: nagy vereség, döntetlen, bravúros győzelem), a statisztika és a BEAC szerelmesei talán jó eséllyel reménykedhettek egy nagyon jó eredményben. Arra ugyanakkor, hogy ritkán látható nagy különbséggel (emlékszik valaki ilyenre?) nyernek a hazaiak, minden bizonnyal senki sem számított.

A meccs pikantériáját adta, hogy éppen a kormányzati stafétabot átadásának napján Bajnai ex-miniszterelnök is tiszteletét tette az Építők kapujában – az egy félidő alatt kapott három gólra persze bizonyosan nem fog örömmel emlékezni.

Szóval amennyire nem ment hétközben, annyira klappolt minden a hétvégén. Tóth Tomi amikor kellett, mindig a helyén volt, magabiztosan csípett el minden labdát. A védelemben Koplányi hozta a tőle megszokottat, Magdics jó helyettesítőnek bizonyult a jobbhátvéd posztján, Ita gólt is szerzett (a harmadik, tulajdonképpen mindent eldöntőt, egy szöglet utáni kavarodást követően, nem sokkal a szünet előtt); Szabó sokat küzdött, szép gólpasszt adott a szintén harcos Érinek (második gól); Jakobszen tetszetős fejessel adta meg az alaphangot a 24. percben, Tóth Gyuri szöglete után. A második félidő elején a 43-as hátvédje büntetőt hibázott, ami után újra a hazaiak kezébe került a játék irányítása; a csereként beállt Rapcsák és Flaskay vagy féltucatszor került helyzetbe – és végre mindketten újra eredményesek is tudtak lenni (előbbi csatárunk góljánál dicséret illeti a gólpasszt jegyző Nagyot). A pontot az i-re a magát a játékba nagy elánnal vető Hörcsöki tette fel: labdát szerzett a saját tizenhatosánál, Flaskayhoz passzolt, majd a visszakapott kiugratással egészen a kapuig gyalogolt.

Az Építőknek – ahogyan írják – egy kisebb Irapuato, a BEAC-nak az Újbuda elleni meccset követő gödörből való látványos kilábalás volt ez a délután.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr422048328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flas 2010.06.02. 11:07:36

wááááááááá sérülés!!! sztem rámegy a 7em mire rendbejövök, de igyexem összerakni magam...
Előre a 7közi elmaradt meccseken!!!
FORZA BEAC!
süti beállítások módosítása