BLSZ I/B., 2008/2009, 12. forduló

2008. november 8., 17 óra
XXII. ker., Promontor u., BMTE-pálya
 
Tóth 5
Gloviczky
5, Helmle 6, Jakobszen 6, Legény 6
Molnár
6, Éri 5 (Farkas 0), Szabó Z. 5, Katrus 6 (Szabó L. 0), Erdei 6 (Jónás 0)
Flaskay
(B) 7

 

Edzői értékelés: "Azt hiszem, a maximumot kihoztuk a meccsből, amit ma lehetett a részünkről. Kicsit fáradtan, kevés futással mozogtunk, nem volt nálunk a labda. Voltak veszélyes kontráink, nem is egy, ebből lőhettünk volna még gólt, gólokat, igaz a második félidőben az ellenfélnek is akadt jó pár. Szóval, ahogy mondani szokták, igazságos volt a pontosztozkodás. Fel a hátralévő 9 pontért!"
 


Tudósítónk: Helmle Péter

A fekete-fehér egyetemi alakulat csaknem egy hónap után ismét a beton-műfű-villanyfény kombináció örömeit ízlelgethette a Promontor utcában. Igaz, a meccskezdés legalább két órával korábbra csúszott, viszont a BEAC számára kellemetlen külső körülményeket a szemerkélő-csöpögő, hol elálló, hol újfent rákezdő eső tovább nehezítette.

Gloviczky mester homlokán a ráncokat nem kímélte az a tény, hogy az előző heti győzedelmes felállást ezúttal sem tudta ismételten a gyepre (khm-khm) varázsolni – Hőrich ugyanis sérültet jelentett, a jobbhátvéd posztján hetek óta remeklő Jónás pedig elkésett. Kissé talán sérülékeny társpénztárnok-bloggerünket az előző héten illuminált állapota miatt hiányzó, ám az edzéseken példamutatóan teljesítő Molnár váltotta, míg jobbhalfnak újabb nyúl került elő a cilinderből. Nem fogják kitalálni: maga Gloviczky, a sérüléséből felépült jobb bekk-legenda.

A játék óvatosan kezdődött, jobbára a hazai csapat szövögette a támadásokat, de meglehetősen meddő stílusban, mert a vendégvédelem svájci retesz módjára tökéletesen működött. Úgy fertályóra eltelte után Erdei csempészett némi színt a mérkőzésbe, és keltette fel egyszersmind az ásítozó bámészkodókat: a fedezet húsz méterről, futtából leadott életerős löketét a hazai portás üggyel-bajjal a jobb kapufára terelte, ám a néhány perccel későbbi BEAC-kontra már célba ért. Jakobszen tanítanivaló módon és ütemben szöktette a félpályánál egyedül meglóduló Érit, aki a tizenhatoson belülre száguldott, majd kitűnő ütemben passzolt a belül magányosan érkező Flaskaynak, aki higgadtan a kapu jobb sarkába perdített (0-1). A hátrányba kerülő KISE továbbra sem találta a fogást ellenfelén, sőt, ha Erdei kicsit szerencsésebb, a vendégek előnye kétgólosra nőhetett volna. A középpályás ballábas bombája (talán keresztlabdának szánta?) a kint ténfergő kapus felett a felső lécen csattant, a kipattanót Molnár elpepecselte. A félidő utolsó percében aztán némiképp váratlanul egyenlített a KISE. Egy szemre tetszetős egyérintős játék után a hazaiak csatára a baloldalon egyedül léphetett ki, és a kifutó Tóth mellett nem hibázott (1-1).  

A kissé lerövidített pihenő után néhány percig még a BEAC dominált: előbb egy gyönyörűen megkomponált támadás végén Erdei élesen belőtt labdájáról maradt le hajszállal Flaskay, majd Molnár kiváló passzával Katrus került ziccerbe, de mivel talán feleslegesen tolt még egyet a labdán, már nem tudta elpasszolni azt a kivetődő hálóőr mellet. A kimaradt helyzetek után a KISE átvette a játék irányítását, és a fáradó vendégek középpályáján gyakorta kialakított emberfölényükkel rendre kecsegtető ritmusban érkeztek az addig magabiztos Tóth kapuja elé. A gól talán mégis váratlan volt. Egy 20 méterről leadott, kellemetlenül pattogó lövés előre pattant ki a sötétséget amúgy sem szerető vendégkapusról, és a filozofikus magányban érkező hazai centernek nem okozott gondot a hálóba tessékelni a „pettyest” (2-1). A BEAC összezuhanni látszott (bár Gloviczky cserékkel is próbálkozott: Erdei helyett Jónás, később Éri helyett Farkas állt be), amit egy zúgó KISE-kapufa is nyomatékosított. Ám ekkor, mint a mesében, varázsütésre a semmiből büntetőhöz jutott az egyetemi gárda. Gloviczky tértölelő átadással hozta helyzetbe a kitörő Jónást, az ellenfél védője viszont kissé tán feleslegesen, két kézzel megtaszajtotta a csere-középpályást, aki rövid röppálya végén elterült. A sípmestert meg homlokon csókolta a múzsa, mert ilyenért „szürke hétköznapokon” a BEAC nem szokott tizenegyest kapni, ám ezúttal a bíró hosszas mérlegelés után a büntetőpontra mutatott. Flaskay meg köszönte a lehetőséget, és higgadtan a jobb alsóba helyezett (2-2). A vitatott büntető miatt átmeneti skandalum keletkezett a játéktéren, de az indulatok gyorsan lecsillapodtak, Szabó L. pedig végre beállhatott az időközben térdét meghúzó Katrus helyére. A hátralévő időben ugyan több átütőerő látszott a hazaiakban, a meccset mégis a vendégek nyerhették volna meg. Előbb Molnár szögletét Helmle bólintotta a tizenhatosról Jakobszen fejére, de a BEAC-ikon (mit csináljak, ha ennyi legendás játékosunk van?!) a rossz látási viszonyok közepette a láthatatlan szürke labdát az ötösről fölé csúsztatta, végül a hármas sípszóval szinte egyidőben a vendégek gólzsákja (aki nem tudná, Flaskay) lépett ki a védőfalból, de ravasz emelése elakadt a rárontó portásban.

A fordulatos, helyenként szórakoztató és lüktető, de mindenképpen sportszerű mérkőzésen talán egyik csapatnak sem lehet hiányérzete – a döntetlen igazságos.

Talán kevésbé játszottunk jól, mint az elmúlt hetekben, de veretlenségi sorozatunk immár négymeccsesre hízott, és kifejezett pozitívum, hogy ezúttal a játékvezetőkkel is alig-alig "ortályoztunk", pedig az egyik partjelző szerepében nem más, mint régi kedvencünk, Vámos lengette a zászlót.

Az öltözői pszichológiai esélylatolgatásunkból pedig kiderülhetett, a Sztárok valószínűleg már rettegve rebegik a dicsőséges négy betűt.

 

Képek: Halpern Bálint

 


*
 

A tartalékok a kicsit sem tartalékoló - lévén "szabadnapos" - MLTC-vel csaptak össze a Bökényföldi utcai arénában. A hazaiaknál helyett kapott az egykori BEAC-kapus-beállós Nagy Zé (jobb bekként), valamint a lelátóról szurkolt és nosztalgiázhatott az elmondása szerint sérült Kassai-Kézi. Az első félidő végén a hazaiak számára megítélt tizenegyes - Magdics először a labdát találta el, utána viszont nagyot csattintott az ellenfél bokáján - nagyrészt eldöntötte a találkozót: a térfélcserénél 2-0 állt a képzeletbeli eredményjelzőn. A második félidőben, már 3-0-nál viszont villant a BEAC: Reider a saját térfele közepén, kissé tanácstalannak tűnve csavarodott rá a labdára, kisvártatva viszont parádésan indította az újra csatárt játszó Rumbold Á.-t, akinek lövését még bravúrral fogta az ellenfél hálóőre, Markovits azonban a kipattanóból szépíteni tudott. Mindez azonban csak felbőszítette a kékeket, kettőt be is rámoltak még, a végeredmény: 5-1.

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr2758979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baki 2008.11.09. 22:29:00

Gratulálok Sasok!
A héten visszatérek remélhetőleg!!!

gordon 2008.11.09. 23:05:44

Gratula!

Csak mi tudunk ekkora zakót kapni a szentpáltól?
Multkor kikapnak, most ikszelnek...

Kapus Tomi 2008.11.09. 23:31:54

Sajnálom nagyon azt a második gólt. Igyekszem összeszedni magam a héten. Nem lesz könnyű...:(

Blohin007 2008.11.10. 09:43:19

Fel a fejjel Tomikám, lesz ez még jobb is.
A tudósítás pedig színvonalas mint mindig "sípmestert meg homlokon csókolta a múzsa", az 1 pont meg a zsebben. Hajrá beac!

Kapus Tomi 2008.11.10. 10:21:45

Már a meccs előtt szar volt, kivételesen nem a fociról van szó...:(

Zsemle 2008.11.10. 13:46:50

Tomikám, ne parázzál már, senki sem mondta, hogy potya volt a második. Egy baj volt vele, hogy középre pattant ki a labda, de ilyen van. Ráadásul, szokásunkhoz híven, egy védő se tülekedett a kipattanóra.
És ha ez megnyugtat, mi se nagyon láttuk ezt a szürke golyót, fejelésnél csak találgattam, merre is lehet. :))

Kapus 2008.11.10. 20:20:38

Sziasztok! Mindenesetre gratulálok nektek, én a KISE kapusa vagyok! Kemény meccs volt, de véleményem szerint a bíró eléggé furán fújt, nem titkoltan ellenünk, mint pl a 11-esnél!! Nem tudom a labdával mi volt a gond én tökéletesen láttam! A második gólról csak annyit h azt két dolog miatt kaptátok a kapus középre ütötte a labdát a másik h a vizes füvön nagyon csúszott a labda! További sikereket kívánok, és a kapusotoknak üzenem h fel a fejjel......

Kapus Tomi 2008.11.10. 20:24:14

Az a bajom, hogy lehet, hogy ennyi volt 3 év. :(:( Meccs előtt 2 órát aludtam szumma és enni sem ettem szinte semmit szombaton... Köszönöm a kolléga bíztatását, illetve a tiédet is Petikém!

L.Marci 2008.11.10. 21:19:11

Peti!!! Ez igen...Még a Nemzeti Sportban sem lehet olvasni ilyen tudósítást!!!
Gratulálok! ja és a csapatnak is!! :)

Hajrá BEAC!!!!!

gordon 2008.11.10. 21:55:20

hát mégha olvastad volna az előző meccsekét...

matthew 2008.11.10. 22:23:53

Csak igy tovább! Ebböl feljutás is lehet!Egyre jobban játszunk! Hajrá BEAC! MATTHEW

Geri 2008.11.10. 22:55:44

biztos forrásból tudom, h a Peti ezt csak úgy, nem is túl nagy kedvvel dobta össze, mármint a tudósítást - és tényleg: talán ez eddig a legjobbja. (tanulság: aki nagy kedvvel tenné: tollat ne ragadjon!:))

(viszont várom már, amikor az aktuális tudósítás nem az időjárás ecsetelésével indul :)))

továbbá szintén egy füles: hamarost osztályzatok, képek!

gordon 2008.11.10. 23:14:51

de azert azt megfigyelhetjük h a olyanok, mint "külső körülmények" és "szemerkélő eső" kedvelt frázisa a tudósítóknak

Szabó László 2008.11.10. 23:15:37

de azért illik az ellenfél bejelentkezését és jókívánságait is megköszönni! További sok sikert a KISE-nek is!

L.Marci 2008.11.11. 13:44:39

én olvastam a többit is, de szerintem ez mindegyiket felülmúlta!

Áki 2008.11.11. 18:18:50

Gyerekek! Amióta nem játszom, három meccsen 7 pont! Nov. 24-ig gyűjtsetek össze minél több pontot, mert visszatérek!

Zsemle 2008.11.12. 07:20:02

Srácok, köszi az írásos dicséreteket! Tényleg ezt hoztam össze a leggyorsabban, viszont nem kedv nélkül, ahogy Geri említi, hanem épphogy csak ehhez volt kedvem, más dolgomhoz meg nem. De a műfaj szubjektivitását fényesen jelzi, hogy nálam azért nem ez a kedvenc.
De milyen volt az edzés?

Milko (szintén7) 2008.11.12. 10:56:19

Az edzés tanulsága: Soha se legyen egyik csapatban sem olyan csatársor, hogy: Glovi - Milko :-)) és , hogy eddig sunyult Legény úr de most kiderült az elkendőzött titok. Kapus volt régebben.

Milko (szintén7) 2008.11.12. 11:00:49

Ja és órás üdvözlet a Kise kapusának, aki bejegyzésével bizonyítja, hogy nem vagyunk egy belterjes blog, hanem ablakot nyitottunk a nagyvilágra....

Hello-Bello labdarugók a föld minden pontján!!

glovi 2008.11.12. 11:38:01

Helló BEAC-ososok!
Azért mert hidegre fordult az idő és már csak 3 meccs van a bajnokságból még edzések vannak és mindenkinek jönni kéne! Tegnap is csak 13-an voltunk. Sőt, ilyenkor kéne csak igazán jönni!
A hétvégén a tarcsi 12.00-kor az első csapat 14.00-kor játszik szombaton otthon. Bár, gondolom ezt a faliújságról mindenki tudja! Holnap gyertek edzésre, ott derülnek ki a részletek!

Zsemle 2008.11.12. 12:14:52

Bocs, főnök, hogy nem jeleztem tegnap, de úgyis tudtad, hogy kurvára sérült vagyok, és ráadásul az oviban is előadás volt. :)
Holnap azért kipróbálom a lábam.

gordon 2008.11.12. 16:47:54

Bocs glovi de tegnap egy oviban léptem fel, ezért nem tudtam menni...holnap megyek

Áki 2008.11.12. 18:32:18

Glo! Bocs, hogy nem szóltam, de tegnap fellépésem volt az oviban, Zsemle és Gordon is eljöttek, nagyon rendes tőlük! Holnap megyek!
(Ki az a hülye 13...!)

Szabó László 2008.11.12. 20:59:39

Bocs, Glovi, de kedden a három legbénább ovisomnak volt fellépése, most sikerült előadniuk a húsvéti műsort, eddig tanulták március óta. Petike, Ricsike, Ákoska, borzalmasak..:-)
Holnap megyek!

Katrus 2008.11.13. 11:25:36

Szevasztok srácok! asszem én kidőltem a szezon hátralevő részére, egyelőre a járással is problémáim akadnak úgyh. ne számítsatok rám a hétvégén. Valaki megmondhatná a Glovinak, mert "kivételesen" nem értem el telón. Szombaton majd kicammogok a rangadóra, minimum 3 pont!

glovi 2008.11.13. 13:38:53

Sziasztok ovisok! Ma edzés! Az óvóbácsi

dani. 2008.11.13. 16:09:09

Tomikám, mielőbbi gyógyulást neked!

L.Marci 2008.11.13. 20:19:44

Bazd meg Tomi!

Jobbulást!!!!

gordon 2008.11.13. 22:35:44

BAKI megnéztem neked és fizettél, veled soha nincs gond!

süti beállítások módosítása