BLSZ I/B., 2008/2009, 19. forduló
2009. március 28., szombat, 15:00
XI. ker., Bogdánfy u.

Tóth 0
dr. Ita 6, dr. Aubel 6,  Rumbold 6
dr. Helmle 6
Molnár
7, Reider 6, Legény 5 (Balázs 5) Katrus 6
Szabó Z.
6, Éri 5 (Milkovits 0)

 

Edzői értékelés: "Egy gyenge színvonalú mérkőzésen a 30. perctől kezdve mezőnyfölényben játszottunk és közelebb álltunk a győzelemhez, de lőtt gól nélkül sajnos még sosem adtak három pontot. A küzdés, az akarat dicsérhető, és rejtély, hogy a mezőnyben megadott kezezést, a tizenhatoson belül miért nem meri befújni a játékvezető..."

 

UPDATE (04. 02): Dr. Ita ebédszünetben - azért reméljük nem maradt éhes! - összehozott tudósításával még kerekebbé tesszük a forduló krónikáját. Íme!

 

Tudósítónk: Ita Bálint

Mottó: “Betonbunker” 
 

A hétvégi fordulóban a fiatalos csikócsapat Grund 1986 FC, és az inkább rutinos játékosaira építő BEAC csapott össze kiváló időjárási körülmények között a Bogdánfy Ödön utcában.

A honi futballviszonyokat jól tükrözte a mérkőzés felvezetése, az elmúlt hónapokban pályájától ideiglenesen megfosztott hazai csapatnak a mérkőzés lejátszásához először kemény labdát, majd ülésre alkalmas kispadot, és elsősegélycsomagot kellett kerítenie a mérkőzés BLSZ szabályzatában foglaltak betartása érdekében. Miközben a cserejátékosok serényen hozzáláttak a fenti probléma megoldásához, a hazai portásnak bemelegítés közben kesztyűgondjai támadtak (nem volt neki), de a közelben tartózkodó - egyébként törzsszurkoló - édesapja ezt a bocsánatos trehányságot is megoldotta a mérkőzés 10. percére. Az előzményekhez hozzátartozik, hogy Gloviczky mester is újra feltűnt a horizonton, napbarnítva, feltöltekezve és szemmel láthatóan sikerre éhesen, amit az is bizonyít, hogy egyből a cserepadra jelölte magát. 

I. félidő: 
Az első félidőben bár a tudósító a pályán tartózkodott, egyetlen gólra veszélyes, említésre méltó akció sem történt. A rendkívül rossz talajú pályán az amúgy technikailag képzettebb hazai játékosoktól is ólajtónyi távolságra pattant a labda, ezért inkább a küzdelem és az akarat dominált. A BEAC rutinos védelme jól zárt, a védelem tengelyében Aubel szokás szerint hozta magabiztos, sallangmentes játékát, Helmle jól szűrt, a két emberfogó (Rumbold Á., Ita) megfelelő védőmunkája mellett nem igazán lépett fel a támadásokhoz, ezt a feladatot inkább az előttük elhelyezkedő két szélvészgyors szélsőre (Molnár, Katrus) bízták. A játék szervezésével megbízott két belső középpályás (Legény, Reider) elvétve találkozott a labdával, azonban mentségükre szolgáljon, hogy a labda többet tartózkodott a levegőben, mint a földön, és a már említett pálya-adottságok sem segítették egy klasszikus “spielmacher” játékát. 

A csordogáló mezőnyjátékban némi színt vitt, pár a Grund kapuja elé szabadrúgásból löbbölt beadás, amit a magassági fölényben lévő hazaiak azonban fejjel sem tudtak értékesíteni. 

II. félidő: 
A második félidőre felpörögtek a Blanconegrók, amelyet Éri által értékesített érvénytelen lesgól, valamint egy erősen tizenegyes-gyanús kezezés, és a kissé hevesen reagáló rutinos Szabó Z.-nek kiosztott sárga lap is jelzett. A félidő közepétől azonban már fáradni kezdtek a csapatok, ennek ellenére a korábban kissé szertelenül játszó Molnárnak egyre több veszélyes elfutása akadt, az egyik ilyen támadás végén a vezetést is megszerezhette volna csapatának, ha egy kicsit pontosabban céloz. Ezen a mérkőzésen ő volt a hazaiak kapura legveszélyesebb játékosa. A lelátón helyet foglaló Fradi-legenda Varga Zoli is elégedetten csettinthetett egy-két megoldása láttán. 

A félidő derekén történt egy kóbor vendég akció végén, hogy Tóth kapus önfeláldozóan robbant ki kapujából egy kissé hosszan megtolt labdára, így látványosan ütközött az ellenfél csatárával, utóbbi a játékot azonban szerencsére folytatni tudta. Gloviczky mester a góllövés reményében az utolsó húsz percben pályára küldte az elmúlt hetekben több edzést kihagyó de amúgy erőtől duzzadó Balázs Z.-t, illetve a fejes- és taktika-specialista (“Baki, 40 évesen ne a rövidre, a hosszúra csúsztassál!”), gólérzékeny Milkovitsot. 

A már többször elhangzó “Mennyi van még spori?” kérdés is jelezte, hogy jobb lesz mindkét csapat számára a döntetlen, így a góllövés zamatos ízét majd máskor kóstolhatják meg a játékosok. 

Összefoglalás:
Ahogy az edzői nyilatkozat is utalt rá, alacsony színvonalú találkozón, mindkét csapat részéről félszeg támadójáték mellett alig volt esély a gólszerzésre. A hazai csapat a védekezést jól megoldotta, klasszikus csatár hiányában azonban nem tudott eredményes lenni. A közeljövőben a góllövő cipő megtalálása lesz a fő feladata a BEAC vezetőedzőjének. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr391037113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blohin007 2009.03.31. 11:55:49

jó,jó, na de hol a legendás tollú zsurnalisztánk írása?

Kbalazs 2009.04.01. 08:57:02

Tudom, hogy ez nem politikai oldal, de ezt nem hagyhattam ki:
"Bajnai Gordon az 1949-ben alapított, jelenleg a BLSZ 1/B-ben szereplő 43. számú Építők SK igazolt kapusa. A klub honlapja szerint 2001-ben az év labdarúgója volt, 2003-ban és 2005-ben második, 2007-ben az ötödik helyen végzett. Utoljára tavaly október 5-én védett a Testvériség elleni bajnokin, a meccs végeredménye 0:0 lett, 5-ös osztályzatot kapott. A csapat 19 forduló után a 6. helyen áll 29 ponttal, 7 ponttal lemaradva a listavezető Voyage SE-től." forrás: Index

gordon 2009.04.01. 10:25:14

és még régen volt olyan, hogy BEAC-43.sz meccsen a 88.percben eltekertem neki a hosszú-filóba. meg se bírt moccanni. 2-0

BEAC1898 · http://beac.blog.hu/ 2009.04.01. 10:42:33

azóta el is érte a beacot a megszorítás...

Baky 2009.04.02. 23:41:32

Gyerekek!
Írjuk a sárga lapokat nehogy baj legyen!!!

Kapus Tomi 2009.04.03. 18:25:02

Helyesbítenék egy-két helyen!:) Volt kesztyűm, csak két egyforma.:) Illetve tudomásom szerint a lesgólt a Legény Marci lőtte, ha jól tudom... Csak azért rémlik mert az én fehér hernyótalpasomat láttam villanni!:)
süti beállítások módosítása