Blasz III., 1. forduló

BEAC II: Lőrincz - Koplányi, Németh Á., Jónás - Svecz, Rumbold L., Németh T. (Gál), Papp, Erdei – Milkovits (Bitai), Nagy (Vinczellér)

Gól: Nagy G., Rumbold L., Papp
Sárgalap: Papp
 

Tudósítónk-szakvezetőnk: Flaskay Miklós

Vasárnap délután végre elkezdődik, gondolták magukban a játékosok és az újonnan megbízott "edző" , mikor jó hangulatban gyülekeztek a kissé félreeső PAMUT pályán. A gárda tavalyi "juniorokból" és rutinos, korábban az egyet is megjárt öreg rókákból verbuválódott. A frissen - sérülése miatt - kinevezett 0 km-es edző a meccs előtt rögtönzött kis taktika megbeszélésen elmondta, hogy kik kerültek az egyes posztokon a kezdőbe, valamint, hogy mit vár a csapattól a mérkőzésen. Szigorú, határozott védekezés, a középpályán gyors labdaszerzés után rövidpasszos játék mellett a széleken vezettet támadásokból remélt gólt, gólokat.

A csapat ennek megfelelően hamar megszerezte a vezetést. Az 1. percben az első támadásból gól született. Gyors, rövid passzok után a labda a tizenhatosnál Nagy "Huszti" Gáborhoz került, aki gondolkodás nélkül a kapu jobb oldalába küldte a játékszert (0-1). A vezetés tudatában a BEAC II nyugodtan futballozott az első félidőben, jól zárt a középpálya, kósza beadásokat és egy nagy lövést engedve csak az ellenfélnek, (ez utóbbinál bravúrra volt szükség a kapuban addig jobbára csak a mellé-fölé szálló lövések, beadások után kocogó Lőrincztől). Hozzátartozik még a mérkőzéshez, hogy az első félidőben, a helyzetek alapján több góllal is vezethettünk volna.

A második félidőben sem változott a játék képe, az ellenfél mepróbálta meddő mezőnyfölényét gólra váltani, míg a BEAC II a kontrákra épített, az utolsó 20 percben már sikerrel. Előbb egy bal oldali szabadrúgást Rumbold László csavart volna középre, de kicsit lecsúszott beadása a kilépő kapus fölött behullott (0-2), majd a vége előtt néhány perccel végre egy szépen végigvitt kontra befejezéseképp Papp passzolt higgadtan a hálóőr mellett a jobb alsóba (0-3). A mérkőzés legvégén a bíróspori borzolta még picit az első győzelmét megszerző "menedzser" idegeit, egy általa szabálytalannak ítélt blokkolás nyomán megítélt ajándék ízű büntetővel, melyet a Híd Unió SE csapatkapitánya értékesített (1-3).

Összességében a csapat megérdemelt győzelmet aratott a bajnoki nyitányon. Ki kell emelni a védőket, akik remek teljesítmény nyújtottak a mérkőzés egészén.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr911375826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása