[jegyzőkönyv]


Tudósítónk: Nagy Dániel

„Azért is jó játék ez a futball, mert itt nem kell 4 évet várni a változásra, már a következő héten lehet javítani!” – kezdte a mérkőzés előtti megbeszélést Gyurgyák mester, utalva a múlt heti botrányos „teljesítményre” és a vasárnapi választásokra.

Egy meglehetősen felforgatott kezdőcsapattal állt ki a BEAC: Legény Marci és Farek egyéb elfoglaltságaik miatt hiányoztak a védelemből, és az első csapatból érkező négy játékos is bekerült a kezdőbe. (Azaz így álltunk fel: Sziráki A. – Halpern B. – Gloviczky T., Magdics S. – Szabó A. – Németh Á., Nizák J. , Somogyi M., Flaskay M., – Nagy G., Bitai Z., csere: Máté P. [kapus], Vinczellér J., Gyurgyák J., Erdei G., Kézér B., Németh R., Nagy D.) 

Az ellenfélnél az őszi meccshez képest két érdekes változás történt: a liga egyetlen hölgy játékosa az MTK női csapatához igazolt, míg a góllövőlistát holtversenyben vezető fiú ötmeccses eltiltását töltötte. Előbbihez természetesen gratulálunk, utóbbi miatt meg nem voltunk szomorúak, hiszen a szeptember végi összecsapáskor is duplázni tudott ellenünk.

A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztünk a Ferencváros zseniális tehetségű játékosára, a pénteken elhunyt Varga Zoltánra.

Már a meccs elejétől sikerült átvenni az irányítást, sokkal kezdeményezőbbek voltunk, sokszor a mezőnyben is szépen folyt a labda lábról lábra. Az első  nagy helyzet Flaskay előtt adódott, de mintegy 10 méterről kapuval szemben hibázott. Mentségére szóljon, hogy gyengébbik lábbal kísérletezett, és a Kinizsi kapusa nagyon szépen védett.

A 22. percben bekövetkezett az, amire idén mindannyian vártunk: Bitai Zoli elgurította a labdát a kapus mellett. Nem mellé, nem fölé, nem kapufára, higgadtan a kapu jobb oldalába. A gólpassz Somogyi Miki nevéhez fűződik: hihetetlen könnyed mozdulattal és jó ütemben ugratta ki fiatal csatárunkat. (0-1)  

Továbbra is lendületben maradtunk, igaz nagyobb helyzetek nélkül, de magabiztosan kézben tartottuk a meccset. Ellenfelünknek az első félidőben kapura lövése sem volt.

2 perccel a játékrész vége előtt Magdics sokadszor megszegve az edzői utasítást balhatvédből hatalmas vehemenciával előretört. Egy kényszerítő után kiválóan kapta vissza a labdát Flaskaytól a tizenhatoson belül, majd mielőtt edzőnk és  a teljes kispad igazán mérges lehetett volna rá, jobb lábbal csőrrel (Robi óta gedával) a rövid sarokba bombázott. A labda a kapufa belső éléről vágódott a hálóba, szépségdíjas akció volt! (0-2)  

A második félidőben igazán említésre méltó események nem történtek, lehetőségek voltak itt is, ott is, egyszer Gyurgyák Jani borotválta le a kapufa tetejét egy átlövésnél, egyszer a Kinizsi járt el hasonlóképp egy szabadrúgásnál.

Az eredmény azonban nem változott, teljesen megérdemelt győzelmet aratott az egyetemi alakulat, fegyelmezett, helyenként jó játékkal szereztük meg az értékes 3 pontot.

Játékos-edzőnk sem volt elégedetlen: „A mai meccs már kezdett hasonlítani arra, amit várok tőletek!”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr641919244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dani. 2010.04.14. 00:54:59

bocs Peti, meg kellett törnöm a tudósítás-hegemóniádat:)
meg a 6pontos hétvége mellett sem mehettem el szó nélkül:)
hajrá beac!

BEAC1898 · http://beac.blog.hu/ 2010.04.14. 08:17:28

@Bálint: Kaptál pirosat vagy nem?? Ellentétes információk keringenek...

Zsemle4 2010.04.14. 09:58:41

Na végre! Pont arra gondoltam, hogy nem létezik, hogy egy ilyen győzedelmes meccs után senki nem akar tollat ragadni! Valaki reklamálta Mikit meg Sanyit, de nekem pont Te jutottál eszembe, Dani! És lám, mégiscsak látom a jövőt! :)

Zsemle4 2010.04.14. 10:00:51

Ja, amúgy szép volt srácok! Sajnos, most nem tudtam kimenni...de hétvégén újra 6 pontot akarok!

Wendriner Arthúr 2010.04.14. 10:59:20

@BEAC1898: Kaptam. Jegyzőkönyvben is szerepel. Valóban nem volt említésre méltó esemény, úgyhogy nem hiányoltam Dani összefoglalójából. Gondolom ma kiderül a sorsom...

dani. 2010.04.14. 14:09:42

basszus bálint, a meccs után állítottak ki az öltözőfolyosón?
végig figyeltem, de nem emlékszem piros lapra:)
hiába, egy ilyen hiba után be kéne nyújtanom a lemondásomat a szerkesztőség felé...

N_Ricsi (törölt) 2010.04.14. 14:19:07

@dani.: a 90. perben kapta, még a meccsen. nagyon messze lehettél. Meg amúgy a lap is inkább narancssárga volt. Ez téveszthetett meg :) Hajrá BEAC!

Zsemle4 2010.04.14. 17:28:31

@dani.: Nem olyan nagy hiba ez! Én a pályán - tehát közelebbről - nem vettem észre a Sziget első kiállítását. Láttam, hogy sűrű kurvaanyázások közepette sétál le a srác, de nem tudtam mire vélni. Meg is kérdeztem Ákost: mi van, megunta?

Magdics_Sanyi 2010.04.22. 16:04:35

Mai edzést kihagyom, a húzódásom nem javul eléggé. Hétvégére jó leszek!!!

mátépeti_kapus 2010.04.29. 10:19:11

Mivel nincsenek még tudosítások a újabb meccsekről, ezért ide írom le, hogy van azért jó hír is; tegnap beszéltem Daróczi Gábor vezetőnkkel, és megkérdeztem tőle, hogy el lehet e valahogy intézni, hogy legalább a kapuk előtt újrahengereljék a pályát. Azt mondta, hogy már intézkedett az ügyben, és ígéretet is kapott rá, hogy hétvégéig meg lesz csinálva. Azt hiszem ez főleg a kapusok számára jó hír, mert talán mindegyik portás kollega nevében mondhatom, hogy iszonyat zavaró, hogy mekkorákat képes pattanni a laszti a buckákon (majdnem mint egy strandfoci pályán...). Nem akarom magyarázni a bizonyítványt, a keddi edzőmeccsen kapott you tube-ra való első gól tényleg potya volt, de nem nagyon tudtam eldönteni, hogy hagyjam e lepattani a labdát (ezzel kockáztatva a kiszámíthatatlan röppálya létrejöttét..hehe) vagy mozduljak elé, végül megtorpantam...az eredményt láttátok... Ez a szegény kapusok sorsa; míg mezőnyben belefér egy felpattanó labda rossz lekezélese, addig 2 méterre a vonal előtt már nem lehet hibázni :( De tényleg nem magamat akarom védeni, és talán hosszútávon jó hatása is lesz ennek a kanna gólnak, mert felkészít az későbbi hasonló szituációkra! :)
Addig is Isten óvja a kapusokat! :)

Magdics_Sanyi 2010.04.29. 23:43:08

Lehet, hogy rosszat olvasok, de a 2009/2010 idény versenykiirása azt mondja, hogy az első három csapat jut fel a blsz II-be, magyarul hajtsuk meg a maradék meccseinket, és érjük el a dobogót!!! www.blsz.hu/portal/feltoltes/2009-2010.%20evi%20versenykiiras.pdf
süti beállítások módosítása