[jegyzőkönyv]


A tabella élén álló vendégek ellen Gyurgyák mester egy kissé biztonságosabbá tett védekezéssel (söprögetővel, két védővel, két szűrővel) és egyetlen csatárral küldte föl az övéit, akikre a múltheti, jól játszó Soroksár után tehát újra nagy feladat várt. A mérkőzés eleje igazolta is a várakozásokat, a bordó-feketék jobban kombináltak, többet is birtokolták a labdát; a félidő 0-0-jához viszont hozzátartozik, hogy a legnagyobb helyzet Nagy Gábor "Huszti" előtt adódott: emelése minden bizonnyal csak a kapu előtti terület kopása miatt pattant milliméterekkel a léc fölé - a vendégek nagyon hasonló (egyben szintén legnagyobb) lehetőségénél a csatár jócskán kapu fölé ívelt.

A második félidőre maradt tehát a döntés, és úgy tűnt, erre nem is kell sokat várni: egy kapufa már jelezte, hogy a hazaiaknak jobb lesz odafigyelni, ennek ellenére két hibából, közelről, majd kisvártatva messziről is betalált a listavezető. Gyurgyák mester joggal volt dühös: tartjuk magunkat, még kontrázgatunk is, de két hiba, és oda minden. Mindezt tetézte még egy hazai kapufa is (mintha a pálya nem nagyon lett volna ma velünk - de erre majd talán az "egy" meccséről beszámoló tudósítónk is kitér...) - utána azonban jött a feltámadás!

Nagy Dani 77. percben szerzett szerencsés gólja visszaadta a blanconegroknak a reményt a hazai pálya előnyének elméletével - no, meg a meccsel - kapcsolatban (ez alkalommal a Merkapt Maraton hálóőrét tréfálta meg a kikopott ötös-terület) (1-2). És ezzel még nem volt vége! Tíz perccel később a bajnokságba hat év után visszatért és csereként az utolsó percekre beálló Kovács G.* kapufáról levágódó lövését Mészáros stukkolta a kapuba, megszerezve ezzel élete első BEAC-os gólját! 2-2! A fociban az érdem persze mit sem számít, de azt hiszem, ez alkalommal összességében a hazaiak mindenképp megérdemelten tartották otthon ezt a fontos pontot.

* E sorok írója, aki (bár stilisztikailag ez is hülyén néz ki) próbált objektív maradni.

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr142323269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mátépeti_kapus 2010.09.26. 10:36:28

Köszi Geri, hogy nem boncolgattad túlságosan a potya szagú "gólomat"... :)
Éjszaka álmomban megismétlődött a helyzet, és úgy az égbe ütöttem a lasztit, hogy az vissza se esett a Földre... a lelki gyógyulás jelei... :)
Mentségemre szóljon, hogy betegen, és hőemelkedéssel vállaltam a játékot (nem volt több portás), és nem nagyon éreztem, hogy ennyire kint állok, de persze ilyen gólt álmából felkeltve sem kaphat az ember...
Na mindegy, remélem Gyurgyák mester biztosít még lehetőséget a javításra...

Bamboocha^^ 2010.09.26. 17:42:42

és az én kapufámat ki is hagyta... :D

gordon 2010.09.27. 10:19:47

Huszti emelésével kapcsolatban szoros párhuzamot érzek az "egy" meccsén történtekkel, ahol is Phüli emelése pattant a normális ballisztikus pályát meghazudtolóan a kapufára, ugyancsak az ötösön belüli kemény talaj miatt...ez egy ilyen nap volt

dani. 2010.09.27. 15:20:37

nana, a kapu előtti területet ne tessék bántani! ;)

mátépeti_kapus 2010.09.28. 12:08:05

Szasztok,

Ma kihagyom szerintem az edzést, mert még mindig dögrováson vagyok... :(
Ha csütörtökön lesz edzés vmilyen formában, akkor légyszi írja már fel ide vki.
Kösz,
P

gy.j. 2010.09.29. 11:54:38

Peti,
csütörtökön az I. játszik, így nem tudunk sajna edzeni. De a többieknek is mondom, hogy a héten mindenki legalább egyszer menjen el futni, mert a vasárnapi és a keddi meccs sorsdöntő: most dől el, hogy stabil középcsapat leszünk, vagy egész életünkben küzdünk a kiesés ellen. Csak az jöjjön, aki felkészült a harcra, a küzdelemre és teljesen egészséges. A gyávák maradjanak otthon.
Üdv.
János

dani. 2010.09.30. 12:31:15

kettő meccse:
vasárnap 15.00 terebesi út
találkozó 14.00!

Bamboocha^^ 2010.09.30. 14:06:49

Jani,nem tudom mennyire számítasz rám a vasárnapi meccsen de nem fogok tudni menni,de a keddi meccsre igen, viszont kedden hányra kell majd menni és hova?
Erdei Gabi

gy.j. 2010.09.30. 20:20:13

Oké Gabi,
semmi gond, vagyunk elegen. Plusz a Mikiék is jönnek hárman, így már keddre is vagyunk 18-an.
Üdv.
János

mátépeti_kapus 2010.10.02. 13:26:05

Szia Jani,

Van kapus holnapra?

mátépeti_kapus 2010.10.02. 13:30:28

Szia Jani,

Van kapus holnapra?

Üdv, Peti

gy.j. 2010.10.03. 10:55:59

Kedves Peti,
nem értem a kérdést. Ma jön a Gabi, kedden az András, de tudomásom szerint két kapus kell egy meccsre. Mi a kérdés?
J.

mátépeti_kapus 2010.10.03. 11:40:46

Kedves Jani,

Mivel nem voltam kedden edzésen, se csütörtökön az egyes meccsén, telefonon sem keresett senki és itt a blogon sem volt kerethirdetés, így a hozzám eljutott csekélynek nevezhető információk nyomán maximum a csillagok állásából deríthettem volna ki, hogy hány kapus áll ma a rendelkezésedre, ezért bátorkodtam billentyűzetet ragadni.
A múltkor azon keseregtél jogosan, hogy ahhoz képest, hogy edzésen vagyunk 40-en a meccseken jó, ha 13-an megjelenünk. Ezen kívül, ha jól tudom, akkor az egyes tegnap játszott, így joggal feltételezhettem, hogy ma is áthívod esetleg a Szirát, és ha megy a Gabi is, akkor már van két kapus. De ezek csak feltételezések.
Szóval, ha jól értem szavaidat, akkor igényt tartasz ma rám. :)

Üdv,

Peti
süti beállítások módosítása