Mint MLSZ-alapító az MLSZ-alapítóval mérte össze erejét csapatunk a MAFC gárdájával a Telki edzőközpontban tartott, remélhetően hagyományteremtő FociFesztivál keretében. (Részünkről) idénynyitó; amatőrcsapat számára megtisztelő, de egyben kissé talán feszélyező környezet; egyetemi rangadó – mindezek a körülmények végül egy igen jó kis meccset eredményeztek, ahol ráadásul visszavághattunk a Műegyetemiektől elszenvedett tavalyi két egygólos vereségért is. 

A nyáron távozókat újak – Papp Dániel, Gyenes Dávid –, illetve a második csapatból előhúzott ifjak – Bitai Zoltán, Gál Péter, Nagy Gábor – voltak hivatottak pótolni a hétvégén.

Képek: Halpern Bálint

A meccs rögtön MAFC-helyzettel, majd egy Hőrichhel szembeni, tizenhatoson belüli szabálytalansággal indult (a büntető elmaradt). Az első félórát összességében a BEAC uralta, helyzeteink, indításaink rendre veszélyesek voltak. Nizák sokadik szögletére aztán – kapushiba után – a hosszún Mészáros érkezett (1-0)! Védelmünk rossz felszabadítása után azonban kisvártatva a túloldalon is gól született (1-1), az első játékrész végéhez közeledve pedig bizony át is vette a MAFC a kezdeményezést.

A BEAC játékosainak fáradtsága fokozódott, a piros-feketék nyomása pedig ezzel összefüggésben egyre erőteljesebb lett a második félidőben – a végállomást azonban mindig Sziráki jelentette. Az ideiglenes szakvezetéssel megbízott Helmle csapatkapitány (helyettese a pályán ez alkalommal "babonából" nem Jakobszen, hanem Gloviczky) a középpályán és a támadósorban megejtett cseréi azonban tartották az életet a csapatban. Olyannyira, hogy tíz perccel a meccs vége előtt jött Bitai újabb próbálkozása, hogy gyorsaságát kihasználva betörjön a kapu elé – és ez alkalommal csak szabálytalanság árán tudták megállítani: büntető! Nizák, ahogy szokta, magabiztosan lőtt a kapuba a tizenegyespontról (2-1).

Soha rosszabb idénynyitót!
 

JEGYZŐKÖNYV


(KG)

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr883184297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gál 2011.08.27. 19:37:41

Jó meccs volt gratulálok mindenkinek.
Bálint ezek a képek egyszerűen zseniálisak!Muszáj felajánlanom egy sört értük és remélem jössz még meccsekre fotózni :D

nagy gabor [10] 2011.08.27. 21:54:38

Csatlakozom Petihez, nagyon jó képek lettek!

Köszönöm szépen! :)

ui: még nem játszottam az egyben vesztes mérkőzésen, és csak 1 döntetlen (egy utolsó percben történt gól) a többi győzelem a mérleg.

Ez alapján ha kell beöltözöm kabalának :)

Wendriner Arthúr 2011.08.29. 01:50:16

@nagy gabor [10]: Jól számolom, hogy ez így már két sör?
süti beállítások módosítása