BLSZ I/B., 2008/2009, 7. forduló

2008. október 4. szombat, 16 óra
XI. ker., Bogdánfy u.

Tóth
Gloviczky, Szabó L., Helmle, Hörcsöki (Legény)
Molnár (Németh),                  Szabó Z. (Balázs),                 Rumbold Á.

Reider (Jakobszen),                         Katrus       
Flaskay


Edzői értékelés: "A hazai és a nyugat-európai labdarúgásban a nagy különbségű győzelmek, ill. vereségek hétvégéje volt a mostani. Elég, ha a Barcelona Atlético Madrid feletti kiütéses győzelmére gondolunk (6-1), vagy a Debrecen-REAC-ra, de ne feledjük a Sparta Rotterdam AZ Alkmaartól elszenvedett zakóját sem (6-0), hogy a Makó-Tököl 7-1-ről ne is beszéljek. És hát ki gondolta volna, hogy a gyengécske Heerenveen lemossa az egykor szebb napokat látott Ajaxot (5-2)?!

Sajnos ebbe a sorba illeszkedik mindkét csapatunk hétvégi produkciója is. De nem szabad, hogy elkeseredjünk, hiszen Rotterdamban és Madridban is megy tovább az élet, miért pont a XI. kerületben állna meg?! Egyébként is, az ilyen méretes zakók után szoktunk hosszú veretlenségi sorozatokba kezdeni. Remélem most is így lesz! Tehát felejtsük el ezt a hétvégét, én az osztályzatokat már el is felejtettem, nem szeretném, hogy a BEAC-isták még jobban magukba roskadjanak. Jövő héten nyerni fogunk!!!"

 

Szóval nem lesz ez a nap a BEAC aranybetűs ünnepnapja, az bizonyos (lásd még az előző bejegyzést a tartalék újabb - de az "egyénél" ezúttal kisebb arányú - vereségéről...).

Az első helyen álló SZPA megérdemelten hozta el a három pontot. Még akkor is, ha az vitatható, hogy ennyire jó csapat lenne, mint amit az eredmény mutat. Tény az, hogy amikor eljutottak a tizenhatosunkig, abból szinte mindig gólhelyzet - és sokszor gól lett... Az is, hogy az első félidő feléig nem játszottunk rosszul, "helyzetecskék" is adódtak a vendégek kapuja előtt. A második játékrészben azonban minden ott folytatódott, ahol az első periódus második felében abbamaradt. Öröm az ürömben, hogy Baki megszerezte első idénybeli gólját (ami szép is volt, még ha a védő csúnyán alá is szaladt a labdának); kevésbé örömteli viszont, hogy Helmle nem bírta cérnával, és az utolsó percekben pirosat kapott.

Szóval jövőhéten több kell, de nyerni fogunk!  

*

Részletes beszámolónkat újra Szabó Laci jegyzi:

Beszámolónkat ezúttal egy elfogult szentpálista (gerazoli) és egy fanatikus beacista (blanconegro) párhuzamos hozzászólásaival színesítjük.

 

A rangadónak is beillő találkozót, az otthon veretlen egyetemi csapat és a 4 év alatt a BLASZ IV-ből a BLASZ I/b-be feljutó gárda mérkőzését szépszámú vendégszurkoló tisztelte meg.
 

Gloviczky mester ismét kevert a múlt héten sikeres csapatösszeállításon, a rutinos Jakobszen és a fiatal Legény a padra szorult, Szabó Z. visszakerült az irányító posztjára, Reider pedig „jobbkettőbe”.
 

Nagy elánnal csaptak a küzdelembe a játékosok, gyorsan kiderült, hogy két jól felkészített  csapat erőszakos mérkőzésére lehet(ne) számítani. Sok brusztolással, de igazi gólhelyzet nélkül telt el az első fertályóra, az első igazi lehetőség a hazaiak előtt adódott, Molnár lőtt szögletét Helmle bólintotta a kapufa mellé.
 

A 30. percben a hazai kaputól 28 méterre jutott szabadrúgáshoz a vendégcsapat, a lövést Tóth vetődve kiütötte, de a kipattanóra két csíkosmezes is üresen érkezett: 0-1.
 

blanconegro: megzavart bennünket a mérkőzés előtti mezcsere, ha nem kékben, hanem a B-közép által istenített fekete-fehér csíkosban játszhatunk, akkor mi rúgjuk az elsőt….

gerazoli: csak idő kérdése volt, hogy magunk alá gyűrjük a nagypofájúakat….

Megzavarodott a hazai csapat, ráadásul a kezdeti rend is felbomlott, Reider a jobbhátvéd posztjára lépett vissza, Katrus csatárt, Gloviczky középpályást játszott a félidő végéig. Egy vendégkontra futott végig a pályán, melynek végén a hazai kapu bal alsó sarkába csorgott a labda: 0-2.
 

blanconegro: semmi nincs veszve, hazai pályán két gól nem hátrány, sőt, tüzeli a fiúkat…

gerazoli: ez az srácok, ha mostantól ötpercenként rúgunk gólt, akkor 12-0-ra fogunk nyerni….

A félidő utolsó perceiben összeomlott a hazai csapat, sorra alakította ki helyzeteit a Szent Pál, csak isteni csoda mentette meg Tóthot az újabb gól(októl).
 

A szünetben Gloviczky belenyúlt a csapatba, Jakobszen irányítónak, Legény védekező-középpályásnak állt be, Reider és Hörcsöki maradtak a padon. Rumbold lett a balhátvéd, Gloviczky visszatért jobb-bekkbe.
 

blanconegro: ez az, már régen cserélni kellett volna, friss erőink negyedóra alatt egyenlítenek, aztán alázunk…

gerazoli: egységben az erő, a pályán küzdünk, a kispadról gusztustalanul anyázzuk az ellenfelet, ez a siker titka….

A második játékrész elején egy harcos hazai csapatot láthatott a közönség. Mezőnyben már-már ellenfele fölébe kerekedett volna a BEAC, amikor egy fürge ellentámadás végén Rumbold – saját elmondása szerint is – szabálytalanul csúszott be a büntetőterületen belül, tizenegyes és 0-3.
 

blanconegro: üvölteném, hogy szemüveget a bírónak, de van neki….

gerazoli: tizenöten vagyunk a pályán, de megérdemeljük….

Az innentől kezdve már végképp reménytelenül játszó hazai csapaton már Németh és Balázs beállása sem segített (Molnárt és Szabó Z.-t váltották), a meccs végleg eldőlt, hiszen előbb egy jobboldali beadás utáni fejessel négyre, majd egy szabadrúgás-kapufa után kipattanó labda hálóba bólintásával ötre növelte előnyét a Szent Pál.
 

A mérkőzés végén Balázs egy életerős lövéssel szépített, meg kell jegyezni, ez volt az első valamirevaló próbálkozás, ami egyáltalán eltalálta a vendégkaput. A vendégek azonban nem hagyták ennyiben, az utolsó percekben egy emeléssel beállították az 1-6-os végeredményt.
 

blanconegro: a bírók elvezették a meccset, ősi turáni átok sújtott bennünket és a mély talaj sem kedvezett technikás játékunknak, de egy ősszurkoló sosem adja fel…

gerazoli: vidám vasárnapot!...

A tisztesség kedvéért meg kell jegyezni, hogy ennyire rossz, határozatlanságát kakofón sípolással leplezni próbáló játékvezető talán még sosem ténykedett a Budafoki úton Bogdánfy utcában [a szerk.], más kérdés, hogy a BEAC veresége sajnos nem rajta és asszisztensein múlott.

*

Az alábbiakban néhány exkluzív kép és videó található még, események a pályáról, értékelések a pálya széléről!:
 

Itt még nem volt gond

 

Így jöttek

Néhány efféle azért volt 

Egy kis szerencsével Gloviczky is gólt szerezhetett volna 

Szün. 

A szünetben lecserélt Reider önkritikus értékelése 

Ilyenkor persze még a "tizi" is...

"Támadásocska" a második félidőben (szakkommentál: Milkó)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr73700047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gordon 2008.10.06. 21:54:53

Jövő héten kevesebb tésztát Robi!

Panyika · http://www.magyaritasok.hu/ 2008.10.06. 22:41:40

Reider úrnak igazi hairstylistje volt.

De viccet félretéve, majd legközelebb menni fog, nem kell feladni, eddig nyertetek.

Kapus "Valami elpattant" Tomi 2008.10.06. 23:09:54

Fel a fejjel és gyerünk tovább!

Kapus \"Valami elpattant\" Tomi 2008.10.06. 23:10:26

Milkó, ezek ott az Unilevernél kikészítettek... 7 csaj volt meg én...

Zsemle 2008.10.07. 08:28:16

Gyerekek, az a legnagyobb baj, hogy az oldalunk sokkal-sokkal jobb, mint jelenlegi futballunk!
De ne adjuk fel, van még néhány évünk javítani!

Baki 2008.10.07. 09:33:55

Petikém,igazad van!Van még három jó évünk és még öt rossz!!!
Megjegyezném hogy ennél azért többen kaptunk sárga lapot mint ami be van írva/köztük én is/!!!

Áki 2008.10.07. 15:41:00

Gyerekek, ez a blog teljesen kinőtte magát! A tudósítás, a képek, a videók... egyszerűen fantasztikus. Még a Realnak, de megkockáztatom, magának Szent Pálnak sincs ilyen nívós honlapja! Ez egy kordokumentum, a századelő bájával (csapat, körülmények) és a modern kor minden vívmányával(internet, videó).
Mivel nem tudok annyi sárgát összeszedni, hogy ne játsszak, amennyiben a Mester számít rám, hétvégén javítunk!
(ha a Szabó Laci lesz a hónap játékosa, visszavonulok!)

Zsemle 2008.10.07. 16:11:37

Hát akkor nézzük a biztató jeleket: egyrészt sárga és piros lapok terén agyonvertük a szentpálokat is, másrészt örömteli és tanítanivaló a két középső védő közötti fantasztikus összhang - ez az egyik képen kiválóan látható! Sajnos egyikük 7végén nem játszhat. :)

gordon 2008.10.07. 20:18:07

mi ez a 48 szavazat a hónap játékosára?

kicsit sok.

Zsemle 2008.10.07. 21:44:10

Geri, és még Szabó Z. is sárgás.

Áron (7) 2008.10.08. 09:38:56

meg én is kaptam egyet harry pottertől...

Szabó László 2008.10.08. 10:00:54

Geri, az 5 sárga lap, az biztos? Tavaly már három után ki kellett hagyni egy meccset.

gordon 2008.10.08. 10:03:41

Glovi mondta h öt sárga de ha tutira akartok menni akkor majd csütörtökön lesz válasz mert ugy nez ki benézek a Curiába ma

glovi 2008.10.08. 13:10:57

Már azt sem hiszitek el, hogy 5 sárga után kell pihenni!? Nekem is 3 sárgám van... Beszéltem a versenybizottság egyik tagjával, azt mondta, hogy 3 után is kihagyhatunk egy meccset, ha fáradtak vagyunk, de 5 után mindenképp ki kell! És a közlönyben is benne van.

Kapus \\\"Valami elpattant\\\" Tomi 2008.10.08. 20:46:35

És ha 3 után kihagysz akkor törlődik? :D (Kapus kérdés)

Kapus Tomi 2008.10.10. 07:26:59

A szavazás mikor zárul le? Csak mert lassan lehetne indítani az októberit! Mit kap a hónap játékosa? Szerintem valamire összedobhatnánk!

Blohin007 2008.10.10. 09:17:55

Szerintem kapjon egy jó meleg kézfogást.
süti beállítások módosítása