Hőrich - miután megtudta, hogy a hétvégén a "kettőben" kell bizonyítania - szerkesztőségünknek küldött, péntek esti sms-ében még kettőt (valószínűleg gólt...) ígért. Nos, ezzel nem tudott szolgálni, viszont lássuk, hogyan látta belülről (ugyanakkor a tudósító objektivitásával) a tartalék újabb vereségét!: 

Kulcsár
Szekeres – Halpern – Fodor - Éri
Nagy – Hőrich – Ita – Jónás – Erdei
Milkovits

Október negyedikén az Unione FC mindenre elszánt veteránjait fogadta a több helyen befoltozott és erősnek mondható BEAC tarcsi. Többen még a mérkőzés előtt el is hintették azon véleményüket, miszerint ez a tarcsi igenis megszorongatná az egyet, sőt. Már most azzal kezdem, hogy ilyen nagy arányú gólkülönbségre (4) valóban nem szolgáltunk rá.

 


 

A mérkőzés elején máris Hőrich hagyott ki egy ordító helyzetet. Nagyot ugratták ki a jobb szélen, aki parádésan kanyarított a rövidre helyezkedő kapus fölött pontosan a középpályás fejére, aki – nagy örömében - egy kifacsarodott mozdulattal a kapu mellé csúsztatott. Válaszul hamar érkezett az első vendég találat. A kb. 5 percenként érkező, egyáltalán nem veszélytelen sarokrúgások egyikét értékesítették a szürkék, illetve a feketék. Ugyanis a rövid oldalon becsorgó labdát Szekeres egy szerencsétlen bokamozdulattal meghámozta (ahogy Reider mondaná egy ravasz mosollyal szája csücskében), csak sajnos rossz irányba (0-1). Szekeres mentségére legyen mondva, hogy nem sokkal ezelőtt egy óriásit kapott a szeme alá, méghozzá stoplival, azonban rendezőink és orvosaink gyorsan leápolták és már szaladhatott is be a pályára. Nem sokkal később a hazaiak bánatára ismét jól érkezett egy vendég szöglet, amire az egyébként is robosztus Unione-játékosok ismét jól helyezkedtek (ergo mi botrányosan) és az alig fölugró középcsatár a hálóba biccentett (0-2)
 

A félidei eredmény azonban nem tükrözte a pályán látottakat. A BEAC igenis jól játszott, voltak helyzetei, de a kihagyott ziccerek és egy váratlan mozdulat sajnos megbosszulta magát.
 

A második félidő elején kicsit lecsüggedt a bizakodóan pályára lépő hazai csapat, amikor az ellenfél szélsője a középen érkező csatár fejére varázsolta a játékszert, aki nem különösebben megerőltetve magát egy csukafejessel háromra növelte góljaik számát (0-3). És itt jött egy fordulópont, amiben talán titkon mindenki bízott. A BEAC mezőnyfölénye először egy óriási Milkovits bomba-kapufában öltött testet, a kippatanót azonban az elcsúszó feketék nem bírták bepaskolni. Majd egy jól érkező szögletnél végül kellően összpontosított az inkább futsalos mozgásáról hírhedt csatár és a hálóba bólintott (1-3). Itt talán a további szépítés sem volt elképzelhetetlen, azonban a második játékrész közepén bekövetkezett az, aminek nagyjából négyévente kell bekövetkeznie. Az ellen jobbhátvédje Xabi Alonso-t megszégyenítő bátorsággal megsuhintotta sok csatárbokát látott lábát kb. 70 méterre a hazaiak kapujától [és a kispadon hallhattuk, ahogy maga elé mondta: "Megcsúszik, ba' meg!" - a szerk.]. A labda veszélytelen röppályán Kulcsár kapuja felé tartott, amikor is a hazai kapus megindult még a pattanás (vizes talaj!!) előtt elkapni a játékszert, de időközben meggondolta magát. A csúszós talaj és a még csúszósabb labda azonban kifogott rajtunk és utóbbi a reménytelenül utána kapó Kulcsár feje fölött hullott a hálóba. (1-4). A feketék még így sem adták föl, de teljesen szabályosan lőtt góljukat (Jónás elvitte a kapus mellett a labdát, majd visszafele kanyarítva Hőrich lábára varázsolta, aki be is belsőzte azt) lesre hivatkozva nem adta meg a játékvezető. Ez már teljesen szertefoszlatta a hazai álmokat és a kicsit hitevesztett feketék lassan bekapták ötödik góljukat is (1-5).
 

A mérkőzés után mindenki elégedetlen volt az eredménnyel. Ha bemegy a fejes a 8. percben, ha nincs az öngól, ha a kapufa velünk van, ha nem lett volna az a szerencsétlen 70 méteres találat, ha megadják a szabályos gólunkat, ha, ha, ha…   

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr64699941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panyika · http://www.magyaritasok.hu/ 2008.10.06. 20:13:17

Az a sok ha!
Már túl sok ez a ha.

BEAC1898 · http://beac.blog.hu/ 2008.10.06. 21:10:26

Tudósítónk a mérkőzés végi csúnya orrtörésre láthatóan nem szívesen tér ki...

Panyika · http://www.magyaritasok.hu/ 2008.10.06. 22:42:40

Az véletlen volt, meg nem látta senki.

Erdei 2008.10.07. 16:20:31

Ha,ha,ha...ha kihasználjuk azt h 15 évvel fiatallabak és gyorsabbak vagyunk...
süti beállítások módosítása