BLSZ I/B., 2008/2009, 23. forduló
2009. április 25., szombat, 17:00
XI. ker., Bogdánfy u.

Tóth 0
Gloviczky
5, dr.Helmle 6, Jónás 6
dr. Ita
6
Katrus
5, Reider 6 (Erdei 0), Szabó Z. 6, Molnár 6
Rumbold Á.
6, Éri 0 (Balázs 5) (dr. Németh 0)


Edzői értékelés:
 "Egy tipikus döntetlenszagú mérkőzésen két figyelmetlenségből kaptunk gólt, ráadásul mindkettőt a félidők legvégén. Így aztán Szabó Zoli hiába lőtte a legszebb gólt a meccsen, mégis a Voyage távozhatott 3 ponttal. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatomra."

 

Tudósítónk: Ita Bálint
Mottó: “Minden vereség egyben győzelem.” 
(Francisco Maturana kolumbiai ex-szövetségi kapitány)
 
Félreértés ne essék, a tudósító nem bolondult meg, csak a hétvégi BEAC–Voyage SE meccsen gondolkodva Maturana kapitány fenti magvas tézise jutott először eszébe, természetesen a vesztes csapat szempontjából. 
 
Az elmúlt hetekben a hazai csapat két felsőházi alakulattal (RSC, Szent Pál Akadémia) játszott rangadóján olykor kilátástalan produkcióval rukkolt elő, így félő volt, hogy a BLSZ I/B-s szinten igen jó erőkből álló Voyage ellen is megismétlődnek a fájó emlékek. Nem így történt. A vereség ellenére ugyanis a BEAC megmutatta, hogy az utóbbi két mérkőzésen tapasztalt játékkal ellentétben tud formás támadásokat kialakítani, távolról bombagólt lőni, és a mérkőzés utolsó másodpercéig küzdeni. 
 
Az előzményekhez még hozzátartozik, hogy az amúgy rendkívül kemény talajú pályát Tóth kapus próbálta slaggal (Gloviczky után szabadon vagy talán pestiesen: slauggal) játékra alkalmas állapotba hozni, hátha ez is hozzájárul a BEAC sikeréhez. Hát nézzük…
 
I. félidő: 
A Voyage a klasszikus center játékot erőltetve, majdnem minden támadásánál középcsatára lábát, fejét kereste, nem sok sikerrel. Zárt a BEAC retesz. Helmle a középhátvéd posztján megbízhatóan takarított, és a Gloviczky–Jónás emberfogó tandem sem nagyon hagyta meglógni emberét.  
 
A nagy küzdelem mindkét csapatban szedte áldozatait, először a Voyage középpályását tette játékra alkalmatlanná Molnár, majd a BEAC jó rüsztű „Fülije” kapott cserét érő rúgást a térdére, sebaj helyette beállt a Lokomotív becenévre hallgató Balázs Z., aki sérülten is a csapat rendelkezésére állt. A kevés kilátogató ember ekkor úgy érezhette, hogy forrnak az indulatok, de a fenti történések ellenére a találkozó sportszerűen zajlott, sőt az ellen középcsatára a meccs minden lényeges mozzanatát fontosnak találta megkonzultálni a BEAC védelem éppen arra járó tagjával. 
 
A félidő végén, a hazai gól előtt Molnár iramodott meg a balszélen, majd a labdát okosan visszagurította a tizenhatos közelében érkező elnyűhetetlen Szabó Z.-nek, aki állítás nélkül, jobb lábbal kapásból bombázott a kapu jobb felső sarkába (1-0). Védhetetlen gól volt. Sóhajok szakadtak fel a BEAC támadósorában, végre egy jól kivitelezett akció végén sikerült az ellen hálójába találni! 
 
Sajnos azonban gyorsan, mintegy 2 percen belül jött a válasz. Egy jobboldali szabadrúgást követően a saját lestaktikájába kissé belezavarodó BEAC-védelem a Tóth kapusról középre kipattanó labdát nem tudta időben eltakarítani; jött is a büntetés, a keselyű módjára lecsapó ex-43-as Építők csatár két méterről talált a hálóba (1-1).
 
II. félidő:
Hatalmas küzdelem folyt a pályán. Szinte kézzel tapintható volt, hogy amelyik csapat előbb lő gólt, ezzel egyben a 3 pontot is elhozza. Mindkét kapu előtt óriási helyzetek maradtak ki, amit a gólvonalról kivágott Voyage felszabadítás, és a BEAC kapufán csattanó erőteljes fejes is jelzett.
 
A BEAC középpályás játékában megfigyelhető volt, hogy rendszeresen visszalépett emberével Katrus, ezért a támadásokból nem igazán vette ki részét, ez a feladat inkább Rumboldra, és Reiderre hárult. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Németh dr. csak a második félidőt vizitelte csereként családi elfoglaltságai miatt, az eddigre kissé felőrlődő Lokomotív helyére állt be, illetve pályára lépett még a ballábas, szélvészgyors Erdei is.
 
Majd váratlanul jött a keserű pirula, a 85. perc tájékán egy baloldali beadást követően Ita először késett le a Voyage középcsatárának fejeséről, így az éppen csak megcsúsztatott labda a hátul tüsténkedő Szabó Z. válláról pattant védhetetlenül a BEAC kapujába (1-2). Azonban a nyári, kék-fekete garnitúrájukban tündöklő zebrák ezután sem adták alább, mentek előre, gólt azonban már nem tudtak rúgni, így maradt a vereség, amelyet ezen a találkozón a látottak alapján egyáltalán nem érdemelt meg a XI. kerületi csapat.
 
Összefoglalás:  
Volt itt minden, ami egy futballmeccsen megtörténhet: hajtás, néhány téves bírói ítélet, szép, és csúnya gól, sárga lapok, kapufa. Ahogy a mottó is jelzi, a vereség ellenére a BEAC harcos mentalitásával remélhetőleg a mai napon elindult a győzelem felé vezető úton.
 
 

***


































 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr921091657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsemle4 2009.04.29. 19:46:19

Nini, Glovi megdícsérte a csapatot és büszke ránk!

glovi 2009.04.30. 09:06:49

Azért nem először dicsérek, vissza lehet keresni a nyilatkozataimat. A jó mellett nem lehet elmenni szó nélkül, a rosszat viszont nagyon nehéz dicsérni (szinte lehetetlen). Sosem az a bajom, ha valamit technikailag nem tudunk megoldani (bár sokszor nagyon el vagyok keseredve, hogy tényleg csak ennyit tudunk, igaz az edzetlenség és a koncentráció hiány nagyban csökkenti a technikai kivitelezés színvonalát), hanem, ha akarat-gyengén és fegyelmezetlenül játszunk és még csak gondolati szinten sem csináljuk azt, amit kellene. És, azért tegye a szívére mindenki a kezét sokszor van ilyen. Szóval muszáj lenne edzésre járni fiatalnak, idősebbnek egyaránt, mert ez a heti 2 edzés is kevés, de az 1 vagy a 0 aztán semmit sem ér. Aki gyors és állóképes az a labdával nem tud bánni a gyakorláshiány miatt, aki ügyes az meg lassú, vagy hamar elfárad a futáshiány miatt. Mély tisztelet a kivételeknek!

sziasztok86 2009.04.30. 09:57:46

sziasztok!

sajnos ma nem tudok edzésre menni, és hétvégén sem leszek, mert holnap reggel elutazom külföldre. sok sikert a meccsekre!

hajrá beac:)

üdv m.

gordon 2009.05.03. 22:56:36

a képek nagyon profik,
olvasnék már egy győzelmet is lassan...üdv ricsi

Flas 2009.05.04. 19:06:51

Szabó Zének ez a 3. gólja volt már!!!
süti beállítások módosítása