BLSZ I/B., 2008/2009, 26. forduló

2009. május 17., vasárnap, 17:00
XVIII. ker., Nagyszalonta u. (Malév pálya)

dr. Kulcsár
7
Gloviczky
6, dr. Helmle 6, dr. Ita 6
Jakobszen
6
Jónás
6, Molnár 6, Reider(B) 6 (dr. Aubel 0), Katrus 6
Hörcsöki
6 (Szabó L. 0), Erdei 6 (Balázs 0)


Edzői értékelés: "Ma nem volt kiemelkedő egyéni teljesítmény, hanem csapatként alkottunk nagyot. Mindenki megtette a tőle telhető maximumot. Ez az első félidőben szép támadásokra és labdatartásra volt elég, a másodikban már inkább a védekezésre és egy-egy kontrára. Ha ezeknél jobban összpontosítunk, talán még nagyobb arányú lehetett volna a győzelmünk. Gratulálok a csapatnak!"

Tudósítónk: Szabó László

De vajon meddig tart a sorozat? (Sports Illustrated)
Megússzák-e a Halak? (Calcio del Mondo)
Kinek az álmai szállnak el a MALÉV pályán? (Fussbalspiel aus der Welt)
 
Fentebb néhány szalagcím a vezető futball-lapok címoldalairól, melyekkel a vasárnapi középmezőny-rangadóhoz kívántak étvágyat csinálni a minőségi focihoz szokott olvasóiknak. A BEAC nem változtatott az utóbbi meccseken megszokott szerkezetén, a középhátvéd és a mellette játszó két emberfogó előtt egy szűrővel, négy középpályással és két ékkel lépett pályára a vendégcsapat. A rutinos rókák és fiatal, lendületes játékosok egészséges mértékű egyvelegét felmutató vendégcsapat a mérkőzés előtti percekben szenvedett érzékeny veszteséget, hiszen Rumbold végül nem vállalta a játékot. A játékos a nyilvánosság előtt lázra panaszkodott, de szárnyra kaptak olyan pletykák is, miszerint borítékolható nyári eligazolása előtt már nem akar megsérülni. Szabó L. elkésett az összetartásról, így Jakobszen kezdett szűrőposzton, Szabó Z. helyett pedig a sokat futó Jónás lett a jobb oldali fedezet. Így Gloviczky mesternek mindössze két poszton kellett változtatnia a névsoron a múlt heti meccshez képest. A cserepadra Aubel, Balázs és Szabó L., valamint a meccs idejét az oldalvonal mellett felsőteste barnításával múlató portás, Tóth került.
 
És mintha a múltheti, Szabadkikötő elleni meccset kopíroztuk volna, rögtön az elején nyomás alá helyeztük a hazai kaput, ami gyorsan eredményt is hozott. A 4. percben Katrus húzott balról a büntetőterületen belülre, középre passzolt, némi kavarodás után Erdei visszagurította a labdát Reider elé, aki jobb külsővel a kapu bal oldalába bombázott (0-1). Támadásban maradtunk, ámbár feltűnő volt, hogy védekezésünk az első negyedórában "nem állt össze". A félidő közepére rendeztük a sorokat, ám látható volt, hogy nem lesz ez annyira könnyű meccs, mint ahogy az őszi sima hazai siker alapján esetleg várhatták az elvakult BEAC-fanek. Erőre kapott a hazai csapat, Kulcsár kétszer is nagyszerű reflexszel rúgta illetve ütötte ki a hazaiak közelről leadott lövéseit. Előrejátékunk ugyanakkor nagyszerű volt, ezt második gólunk is igazolta. Hörcsöki először elvesztett egy labdát, de utánament, és amikor a kapunak háttal állva utolérte, feleslegesen buktatták: büntető. Reider két lépést téve, erősen lőtt a jobb sarokba (0-2), ezzel gyakorlatilag véget is ért a félidő.  
 
A szünet után változott a játék képe. A Halak nagy erőket mozgósított a siker érdekében, és a félidő jelentős részében mezőnyfölényben is játszott. De ahogy mondani szokták: a tizenhatosnál elfogyott a tudomány. Igazán nagy helyzete nem akadt a hazai csapatnak, bár két kapufát is lőtt, mindkettőt távoli próbálkozásból. A BEAC-kontrákra az életveszélyes jelző talán túlzás volna, de ha növeltük volna az előnyt, azt nem lehetett volna pusztán a szerencse számlájára írni. Az öregek is pályára kerültek a végén, Balázs és Aubel a csatársorban, Szabó a védekezésben próbált frissítést hozni. Nagy birkózás zajlott ebben a 45 percben a pályán és mindenképpen siker, hogy - hosszú idő után - ebben is jobbak voltunk. A mérkőzésre kilátogató Pestszentimre-edző, csapatunk követekző ellenfelének mestere a második félidőt a vendégkapu mögött támaszkodva, a melegítő BEAC-cserékkel csevegve töltötte. Jó érzés volt, hogy csapatunkból többeket ismert (mozgásról, kinézetről persze) és elismerőleg szólt arról, hogy hány éve játszunk már együtt. Hogy aztán játékunk feltérképezéséből csapata mit profitált, azt majd elolvashatjuk a soron következő tudósításban...

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr951132124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flas 2009.05.19. 21:10:57

Khm, khm!
Úgy emléxem volt már olyan, h vki 2 gólt lőtt és csak 6-ost kapott...
Nem érzem reálisnak az osztályzatokat, amellett, h nem kapott gólt a védelem, idegenben nyerni, egy tabellán előttünk lévő csapat ellen szerintem jó teljesítmény (akkor is ,ha az ellenfél igazából a vízben van otthon :D). Minimum a 7-eseknek kellett volna repkedni, de a 2 gól 8-ast ér nálam.
Szerdán nyerjetek!
HAJRÁ,BEAC!

BEAC1898 · http://beac.blog.hu/ 2009.05.19. 21:20:04

Miki! nem érted, ez a Glovi részéről egy tudatos és jól megalapozott játékosmenedzsment-politika! A lényege, hogy nehogy valaki elbízza magát! (és tényleg ne bízza el magát senki!:))
Amúgy a szerk. is gratulál az immár 3 meccses parádés szériához!

Blohin007 2009.05.21. 10:28:31

Egyetértek Flaskay pályaedzővel, alacsonyak az osztályzatok! Nagyobb motivációt adna szerintem a magasabb osztályzat.

glovi 2009.05.22. 14:14:14

O.K.!
Akkor majd mindenkinek 8-asokat, 9-eseket adok, mert annyira jók vagyunk... A baj az, hogy egy-két embert már elég rég óta elhagyta a realitásérzéke. Én örülök, hogy van aki úgy érzi jobban játszott, mint amilyen osztályzatot kapott, de ez had maradjon a mindenkori edző privilégiuma. Vagy akkor jelöljünk ki mást (pl.: a Mikit), mint külső szemlélő. Én nem vagyok ellene. A Geri úgysem nagyon iparkodik az értékelés közzétételében. A szerdai meccset is elküldtem neki már 2 napja és sehol semmi...

BEAC1898 · http://beac.blog.hu/ 2009.05.22. 15:27:47

update-eltem, mint a kisangyal!

ezeket az osztályzatokat pedig ne vegyük már annyira komolyan (persze nem viccnek vannak szánva). nem támogatnék semmilyen változást e téren. nyilván más egyszer-egyszer mást adna esetleg, mint a Glovi, de a lényeg, hogy a mester arányait tekintve abszolút következetes szokott lenni.

(és elszállni meg tényleg nem kell - örülni persze igen, mert az utóbbi hetekben van miért!)

Zsemle4 2009.05.23. 11:17:56

Csodálatos főcímek! Laci, hogy volt időd mazsolázni a külföldi sajtóorgánumokból, miközben fürdetsz és pelenkázol?
Mellesleg jellemző, hogy a Nemzeti Sport ránk se bagózik, ugyanakkor tegnap már a France Football is arról cikkezett, hogy a Real tavaszi csúcsdöntései immáron elbújhatnak a BEAC győzelmi szériája mellett. A jó emlékezettel megáldott szerző meg is említi, hogy Glovinak (csak így írja) néhány éve már volt egy 8 győzelemből álló sorozata a csapattal.
süti beállítások módosítása