BLSZ I/B., 2008/2009, 27. forduló

2009. május 23., szombat, 18:00
XI. ker., Bogdánfy u.

dr. Kulcsár 5
Gloviczky
5, dr. Helmle 5, Jónás 4
dr. Aubel
5
Szabó Z. 4, Reider 5 (dr. Ita 0), Molnár 5, Katrus 5
Hörcsöki
4, Rumbold Á. 6


Edzői értékelés:
"Sajnos minden sorozatnak vége szakad egyszer, persze nagy kár, hogy pont most. Az első félidőben teljesen tompán, elképzelés nélkül futballoztunk, és a másodikban is csak 25 perc emlékeztetett az elmúlt négy győztes meccs játékára. Igaz, ekkor három kapufánk és több helyzetünk is volt, tehát nagy szerencsével még akár ki is egyenlíthettünk volna, de ma nem érdemeltünk győzelmet."

 

Tudósítónk: Ita Bálint

Mottó: “Hidegzuhany” 

A sorozatban ötödik győzelmére készülő BEAC fogadta a tavaly még a BLSZ/1-ben vitézkedő kőbányai alakulatot, a KISE-t. A találkozó előkészületei nem sok jót ígértek, Jakobszen, Németh, Erdei, Szabó L. (no meg a Lokomotív) különböző okok miatt nem tudott játékra jelentkezni, ezért több helyen változtatnia kellett Gloviczky mesternek, így került a Pestszentimre elleni győztes csapathoz képest a kezdőbe Jónás, valamint Rumbold.

Érdekességképpen megemlítendő, hogy a hazai csapat több tagja egy jóízű, kiadós, hűsítő zuhannyal készült lélekben és testben az alsóházi derbire, ekkor még azonban nem tudhatták, hogy nem ez lesz az egyetlen „hidegzuhany” a mai napon. 

I. félidő:

A mérkőzésre kilátogató nézők azt gondolhatták, hogy a két csapat tabellán elfoglalt aktuális helyezése (BEAC 8. hely, KISE 14. hely) köszönő viszonyban sincs az első félidőben látottakkal. A félidő elejétől kezdve nyomott a KISE, a középpályát teljesen uralta, ezért szinte törvényszerűen táncolt a labda a mérkőzés 7. percében a hazaiak hálójában. Egy baloldali akció végén az alapvonalig futó balfedezet középre gurított, ahol az érkező csapattárs könnyedén guríthatott a szinte teljesen üres kapuba (0-1).

A játék képe sajnos ezután sem változott, rendkívül álmos támadásokat szövögetett a hazai csapat, reménytelenül veszélytelen volt a KISE kapujára. Jött is a második „dugó”, jobboldali szöglet után a lemaradó védők közt, kapásból lőtt a vendégcsapat csatára öt méterről a BEAC kapujába (0-2). Majd nemsokára jött a harmadik gól, amelynek elemzését illetően a tudósító nem kíván különösen mélyebb analízist lefolytatni, mert ennél a találatnál volt ma leginkább tapintható a védelem rozsdaízű összhangja, így például komoly szakmai vita alakult ki az egyetemi csapat védői között, a ki? hol? merre? állt vagy nem állt kérdéskörben. A vita bonyolultságát mutatja, hogy a mérkőzést követő, büfében tartott rövid értekezleten sem sikerült tisztázni, hogy ki is volt a ludas a vendégek lesgyanús találatánál. A tudósító annyit azonban látott, hogy a lestaktikára játszó hazai védelem tagjai közül volt, aki „bent ragadt”, és volt aki magányosan kószált a saját tizenhatosa környékén, ezért könnyen ugorhatott ki a kőbányai csatár, és találhatott a hazaiak hálójába (0-3)

Szünet – II. félidő:

A szünet előtt 3 perccel Sujtó Laci, a BEAC kapus-legendája, cigarettájából mélyet szippantva - szurkolói bőrbe bújva – erős, kobra-tekintettel közölte az egyetlen cserejátékos Itával, hogy melegítsen, mert  biztos pályára lép a második félidőben, mivel komoly szerkezeti, taktikai változtatásra van szükség. Így is történt: először Hörcsöki visszament Jónás helyére balhátvédnek, Jónás pedig Hörcsöki csatárposztját vette át, majd a középpályán Ita váltotta Reidert a félidő közepén. 

Viszonylag összeszedte magát a második félidő közepétől a BEAC, amit jelzett Ita és Jónás kapufán csattanó fejese is. A 73. perc környékén Rumbold végezhetett el 20 méterről szabadrúgást, a nagyszerűen eltalált, kapufáról kipattanó lövést Jónás pofozta  közelről a hálóba (1-3). A hazai találatra látványosan megélénkült a játék, a kapuk előtt kimaradt helyzetek (újabb Rumbold-kapufa, ígéretes Aubel-fejes) mutatták, hogy döntetlen vagy egy még kiadósabb hazai vereség is benne van a pakliban. Hát, nagyjából így telt el az utolsó 15 perc, újabb gól azonban mégsem született. A meccs krónikájához tartozik még, hogy Helmle is begyűjtötte ötödik sárgalapját, ezzel biztosítva - a csütörtök-szombat ritmusban játszó liberó - magának egy szusszanásnyi pihenőt (1 meccses eltiltás) a bajnoki hajrára.

 

 

 

Összefoglalás:

A sorozatban ötödik BEAC győzelem váratlanul elmaradt. A hazaiak szempontjából kilátástalan első félidő után, azonban a második félidő utolsó húsz-huszonöt percére felszívták magukat a „beacisták”, ami már idézte az elmúlt hetek jó, és akaraterős játékát. Összességében  megállapítható, hogy a BEAC gépezet egy félidőt kivéve, mostanában megfelelően teljesít, így bizakodva tekinthet előre a csapat, az eheti margitszigeti rangadóra. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr101145877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása