május 27., szerda, XVIII. Táncsics M. u. 53. 
51 néző 

BEAC: Sujtó – Farkas – Anheuer, Kartalik (Svecz) – Beke - Nagy D. (Újvári), Legény, Molnár, Markovits – Németh, Hörcsöki 

Gólszerző: Hörcsöki (3)


Edzői értékelés (Nagy Dániel):
"Az első félidő halovány teljesítménye után már-már úgy tűnt, hogy egy újabb kiadós vereségbe szaladunk bele. Megjegyezném, hogy ellenfelünknél sokan az első csapatból játszottak vissza. A második játékrészben aztán felnőttünk a feladathoz, és néhány kiváló teljesítménynek köszönhetően elhoztuk az egyik pontot! Gratulálok mindenkinek, így kell küzdeni a hátralevő fordulókban is!" 
 

Tudósítónk: Nagy Dániel

Sajnos, ahogy már megszokhattuk, gyengén kezdtük a meccset. Tompák és lassúak voltunk, míg az ellenfél nagy lendülettel rontott ránk, aminek meg is lett az eredménye egy gyors hazai gól formájában: jobboldalon elfutott a 'Szentimre szélsője, a beadást a teljesen üresen érkező támadó levette, majd a rövid sarokba gurított. (1-0)

Ezt követően érzékeny veszteség érte a vendégeket: egy ütközés után a földön maradt Nagy, és nem is tudta folytatni a játékot, helyére Újvári érkezett a jobbszélre.

Ezután sem fordult jobbra a sorsunk, ugyanis előbb egy a centerhalfunkról lecsorgó labda után (2-0), majd egy beadásból volt eredményes az ellenfél, így a 35.perc magasságára 3-0-t mutatott az eredményjelző. A félidő végén aztán Hörcsöki kozmetikázott valamennyit az álláson (3-1).

Hozzátartozik még a játékrész krónikájához, hogy a vendégek két ordító ziccert hibáztak el, szemben a kapussal. Ennek megfelelően a szünet nem siránkozással telt, a fiatal budai csapatból mindenki érezte, hogy lehet keresnivalónk a második félidőben. Megjegyzendő, hogy nagyszerű szerkezeti váltást beszéltünk meg: a rosszullét miatt cserét kérő Kartalik helyett Svecz állt be a jobbszélre, Beke visszalépett kieső balhátvédünk helyére, Legény egy sorral hátrébb lépett beállósba, míg Újvári behúzódott irányítóba, országos cimborája Molnár mellé.

Hogy mennyire bejött az átalakítás, azt tökéletesen bizonyítja a második félidő. Sokkal magabiztosabban játszottunk, járattuk a labdát, védelmünk - Farkas vezényletével - biztos lábakon állt. Aztán - mindennek eredményeképpen - egy nagyszerű Németh-kiugratás után Hörcsöki passzolt hidegvérrel a kapus mellett a hálóba (3-2), és máris felpörögtek az események. A hazaiak teljesen összeomlottak, mi pedig megéreztük a lehetőséget a meccs megmentésére (ekkor a 65. percben jártunk). A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy 3-1-nél a Pestszentimre előtt adódott óriási gólszerzési lehetőség, egyszer a kapufára, kétszer pedig Sujtó tanár úr emberfeletti bravúrjára volt szükség (hozzáteszem, egy támadáson belül!).

Majd a 80. percben érkezett egy újabb Hörcsöki-találat (klasszikus mesterhármas!): egy baloldali beadásból passzolt az ék a hosszúsarokba (3-3). A hátralevő időben volt még egy ígéretes Markovits–lövés, illetve Hörcsöki vezette rá a kapusra a labdát viszonylag jó helyzetben, de a lövésre már nem tudott úgy koncentrálni, és fölé lőtt.  


Egyéni értékelés:

      Sujtó (7) : magabiztos volt, jól jött ki a beadásokra, a gólokról nem tehetett, a második félidőben bemutatott védései tartották meccsben a csapatot.  

      Farkas (7): első félidei apróbb bizonytalanságait kompenzálta a második 45percben bemutatott magabiztos, gyakorlatilag hibátlan játéka.

      Anheuer (6): a második félidőre nagyon összeszedte magát, ilyen játékot várnánk tőle a továbbiakban is!

      Kartalik (6): amíg a pályán volt, a tőle megszokott lelkesedéssel szívta az ellenfél csatárainak vérét.

      Helyére Svecz (6) állt be, jól megoldotta a jobbszélt, sok jó továbbítása volt.

      Beke (7): azt hiszem megtaláltuk a posztját: emberfogóban nagyszerűen játszott a második játékrészben.

      Nagy D. (0): korai sérülése miatt nem sokat töltött a pályán, de a csapatnak köszönhetően ritkán látható pontmentéssel kezdte edzői karrierjét.

      Helyére Újvári (6) állt be, aki ismét bizonyította, hogy a középpálya belső része való neki igazán.

      Legény (7): Nem tudta megismételni a múlt heti első félidei produkciót, de az átszervezés után nagyon szépen megoldotta mind védekező, mind támadó feladatait.

      Molnár (8): kiemelkedett ma is, küzdeni tudása, kiváló labdái élményszámba mentek.

      Markovits (6): ma talán nem volt olyan aktív támadásban, de nagyon ügyes ellenfelet kapott a baloldalon, védekező feladatát jól megoldotta.

      Németh (7): nagy akarással, jól harcolt a védőkkel, sokszor volt megjátszható, szinte minden veszélyes támadásunkból kivette részét.

      Hörcsöki (9): egy klasszikus mesterhármas önmagáért beszél, és külön öröm, hogy ez pontot jelentett csapatunknak. Gratulálunk, Áron!

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr161148326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Farek84 2009.05.28. 13:30:38

Egy kurvaszar első félidő után, bravúros második félidő. Az ilyen felállások mutatják, h tényleg meg lehet fordítani a meccset minden helyzetben. Úgyhogy ne féljünk elhinni a jövőben se.
A tudosítás jó, Áronnak külön gratuláció....

F.

Kapus Tomi 2009.05.28. 14:25:24

Gratulálok a tarcsinak!:)

Kapus Tomi 2009.05.28. 14:29:45

Remélem ma az első csapat is győzni fog a múltkori után és végre én is a pályán lehetek egy diadalban...:)

Magdics_Sanyi 2009.05.28. 17:15:30

Gratula tartaléknak!!!!!!
Sajna súlyos a sérülésem, és a hátralevő meccseken nem játszom. A szombati meccsen ott leszek és támogatom majd a csapatot a kispadról.

Sujtó_László 2009.05.29. 12:05:55

Igazán kedves vagy, Dani, de "emberfeletti bravúrokra" nem emlékszem. Az egyik alkalommal szerencsém is volt, a másik esetben pedig egyszerűen ki kellett védeni a lövést.
Amúgy minden tiszteletem a csapaté.

Zsemle4 2009.05.29. 22:59:11

Gratulálok srácok, ez szép munka volt! Ami nem sikerült hétvégén az egynek, az összejött a kettőnek! Dani, ez kiváló debütálás edzőként, nem mellesleg végre egy új hang tudósítóként! Én már régen vártam, hogy más is megszólaljon itt.
Laci, lehet, hogy nem érzed emberfelettinek a védéseket (és persze nem voltam ott, hogy igazoljam Dani állítását), de már az edzéseken hétről-hétre bemutatott produkcióddal kiváltod mindnyájunk őszinte csodálatát!
süti beállítások módosítása