Budapest Kupa 2. forduló
szeptember 23., szerda, Bogdánfy u. (17 néző)

BEAC II: Dr Kulcsár G. – Koplányi G. – Németh Á., Papp G. – Nagy D., Éri F., Gál P., Erdei G., Vinczellér J. –Markovits M., Bitai Z. 

Csere: Milkovits, Szczerbinski 
 

Tudósítónk: Nagy Dániel

A Budapest Kupa 2. fordulójának slágermeccsére került sor szerdán a Bogdánfy utcai arénában. Az egyetemi alakulat 2. csapata találkozott az I/b osztályban szereplő Tintahalakkal. A hazaiak az utóbbi időben szokásosnak mondható 3-5-2 –es felállásban kezdték a meccset, a sportnapilapban megadott kezdőhöz képest egy helyen történt változás, Legény Marci nem tudott megérkezni, így helyére az utolsó pillanatban Nagy D. került. Ennek annyi érdekessége van, hogy éppen a frissen diplomázott szélső szerezte meg a vezetést a 9. percben: Egy hosszú indítást Markovits játszott Bitaihoz, aki tökéletes ütemben tálalt Nagy D. elé, aki állítgatás nélkül lőtt a rövidsarokba. (1-0)

Pár perccel később akár végleg megroppanthattuk volna az ellenfelet, Papp Gabi indult meg nagyszerűen saját térfeléről, két csel után úgy érezte nincs értelme tovább rohanni és mintegy 43 méterről (!) lőtt kapura. A labda a tehetetlen kapus fölött a bal kapufa belső éléről (ha lenne ilyen) vágódott vissza a mezőnybe. Sajnos ezt követően bekövetkezett az, amire senki nem volt felkészülve: két percen belül két hatalmas potyagólt kaptunk. A 21.percben egy beadásba ért bele nagyon szerencsétlenül Kulcsár, a kezéről a labda pont az ellenfél csatárának fejére hullott, aki közelről nem hibázott. (1-1)

A 23. perben a keresztező  Koplányi vétette el a labdát, és ami a nagyobb gond volt, hogy az emberét is, aki így üresen nyargalhatott a kapunk felé, majd a tizenhatoson belülre érve a hosszúba gurított. (1-2) Annyit hadd jegyezzek meg ezzel kapcsolatban, hogy Kopinak az egész meccsen ez volt az egyetlen hibája, posztjából adódóan viszont ez a hiba sajnos egyből fölkerült az eredményjelzőre...

A szünetben a hazaiak mestere pályára küldte Milkovitsot Erdei helyett, és mindenkit azzal buzdított, hogy eszünkbe ne jusson elkedvetlenedni, hiszen akár egy döntetlennel is mi jutnánk tovább. A második játékrész is egy 40 méteres Papp-kapufával kezdődött, de el kell ismerni, mezőnyben fölénk kerekedett a THSE. Ennek meg is lett az eredménye, a félidő közepén egy igen megalázó, büntetőterületen belüli kényszerítő utáni közeli lövéssel kétgólosra nőtt a különbség (1-3).

A mérkőzés utolsó  perceiben még két hatalmas BEAC-helyzet maradt ki: előbb Éri lövését tornázta ki a kapufa mellől a vendégportás, majd a szöglet után Markovits lőtte szét öt méterről a gólvonalon álló védő fejét.

A mérkőzést vezető  Zahorecz „Zahóbá” László hármas sípszava nem csak a találkozó, de a BEAC 2009/2010-es szezonbeli kupaszereplésének végét is jelentette. Meg szeretném jegyezni, ezen a délutánon jobban játszottak a tintahalak, teljesen megérdemelten mentek tovább.

Az eredmény és a mutatott játék sajnos még messze elmarad a várakozásoktól, de érdemes megnézni, hogy  a kezdőcsapat mezőnyjátékosai közül a legidősebb is 24 éves, tehát Flaskay mester igazi csikócsapatot küldött pályára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr281407061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapus Tomi 2009.09.28. 11:22:52

Én csak azt szeretném tudni, hogy a 17 néző pontos adat-e?

Zsemle4 2009.09.28. 18:38:43

Danikám, ez nagyon kerek kis tudósítás, ezentúl nem húzhatod ki magad a szerkesztőségi munkából!

Kapus Tomi 2009.09.29. 09:26:29

Sakcok! Doki aszondta, hogy kb még 1 hónap amíg rendbejön a vállam, de csütörtökön már veletek edzek a terveim szerint (futkározok, bohóckodok, stb.).
Csók!
süti beállítások módosítása