Blasz III., 4. forduló

BEAC II: Lőrincz - Farkas, Németh Á., Jónás - Svecz (Éri), Ita, Legény (Magdics), Somogyi (Nagy D.), Vinczellér - Markovits (Bitai), Nagy G. (Németh T.)

Csere: Kézér, Szczerbinski
Gól: Nagy G. (2)
Piroslap: Jónás

 
Tudósítónk-szakvezetőnk: Flaskay Miklós

Ezen a hétvégén a százszázalékos listavezető látogatott a Bogdánfyra, ami remek erőfelmérőnek ígérkezett, és az is lett. A mérkőzés előtt végre azzal szembesülhetett, aki belépett a hazai öltözőbe, hogy mindenki harcra kész, vagyis a nevezhető 18 játékos mind megjelent a helyszínen. A kezdőcsapat sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt több helyen változott, de ez a szerkezetet nem befolyásolta, a védelem tengelyébe Farkas, míg a középpálya védekezésért felelős részlegébe Legény és Ita került, elöl pedig Markovits riogatta az ellent Milkovits helyén.

Az összecsapás a szokásos módon kezdődött, a BEAC II fiatal, lendületes játékosai gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, és igyekeztek hamar gólt szerezni, ám ez nem sikerült. Helyzetek itt is, ott is adódtak. Aztán a csapat gólfelelőse Nagy G. "Huszti" a félidő derekán egy megkerülős csellel kilépett a középső védő mellett és nem hibázott, laposan passzolt a kapus mellett a hálóba (1-0). Azonban a megérdemelt vezetés nem tartott sokáig, pár perc elteltével a megnemértés pillanatai következtek: középen négy ember között lépett be a tizanhatosra az ellen egyetlen igazán veszélyes játékosa, és a kimozduló Lőrincz mellet megszerezte az egyenlítő gólt (1-1). Ez azonban felpaprikázta a hazai gárdát és kisvártatva egy újabb Nagy-gól következett. Jobb összekötőben lépett ki Markovits egy remekül eléívelt labdával és egy pattanás után bombázott is kapura, amit a kapus még nagy bravúrral a lécre tolt, de a kipattanó a mi "Husztinkat" találta üresen, aki azonnal a léc alá vágta azt (2-1). Az első félidőben le is zárhatta volna a csapat a meccset, de Legény óriási ziccerben rontott (amit kicsit talán a pálya számlájára is lehet írni): nyolc méterről, egyedül senkitől sem zavartatva a Markovits által remekül elétálalt játékszert a megdermedt kapusba lőtte - így tehát maradt a félidőre az egygólos hazai vezetés.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a BEAC II helyzetei nagyobbnál nagyobbak voltak: Markovits a kapufától fél méterre választott rossz megoldást, Somogyi lövését hatalmas bravúrral hárította az ellenfél portása. Stabilan védekezett a gárda, nem sok lehetőséget adva a  riválisnak, a támadások rendre elhaltak a középpályán, vagy a védelem valamely tagján. Amikor azonban már talán mindenki elkönyvelte a 2-1-es sikert, jött a feketeleves. Egy felívelt labdát rosszul számított ki Farkas, amely így átszállt fölötte, a vendégek legagilisabb játékosa odaugrott és némi brusztolás árán megszerezte, majd egy remekül eltalált lövéssel ismét egalizált (2-2). Ami ezután következett az remélhetőleg nem ismétlődik meg többet, történt ugyanis, hogy az egyébként remekül futballozó Jónás leszerelte az ellen csatárát, majd fordult volna a labdával, de a csatár veletartott és rángatta, rugdosta. A spori lefújta az esetet ám a sípszó után még egy rúgás érkezett, amitől a fent említett hátvéd földre került, majd fölpattant és dühében - valószínűleg még az egyenlítő gól is szerepet játszott ebben - nekirontott az ellene szabálytalankodónak, aki ezért jogosan kapott pirosat. A játékvezető az ellen csatárát csak sárga lappal figyelmeztette (tévesen), így kapott hideget meleget a már kiállított Jónástól. A kakaskodásig fajult kisebb incidens után végül a bekk elhagyta a pályát. A mérkőzés döntetlennel ért véget.
 
A mai meccsen megmutattuk, hogy valószínűleg nem elhamarkodott kijelentés volt amikor azt mondtam, a BLSZ III-as bajnokságot meg kell nyernünk. Az ellenfél veretlen és százszázalékos volt a forduló előtt, és csak magunkat okolhatjuk, hogy a veretlensége megmaradt. Mi voltunk a jobb csapat, remélhetőleg ezentúl a megnyert meccseket nem engedjük ki a kezünkből, és akkor rengeteg győzelemmel és egy csillogó éremmel gazdagodhatunk bajnokságban.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr331421513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagy gabor [10] 2009.10.01. 21:21:51

Köszi Miki a megfogalmazást!!:)

Flas 2009.10.01. 23:58:48

Jónás Péter BEAC II. 81.§ 2 (A) és
91.§ (3) A 7 bajnoki mérkőzésről eltiltva
süti beállítások módosítása