Ikarus BSE - BEAC 0-0

BLSZ I/B., 2009/2010, 7. forduló
2009. október 3., szombat, 11:00
Ikarus SE Sporttelep

dr. Kulcsár
Gloviczky, Fodor, Koplányi, Papp
Jakobszen (Szabó L.), Nizák
Katrus, Molnár, Hörcsöki (Farkas)
Rapcsák (Rumbold Á.)

***
 
BEAC - Vizafogó FC 1-1 (0-1)

BLSZ I/B., 2009/2010, 8. forduló
2009. október 10., szombat, 15:00
XI. ker., Bogdánfy u.

dr. Kulcsár
Gloviczky, Fodor, Koplányi, Papp
Szabó Z. (Szabó L., Balázs), Nizák
Katrus (Újvári), Molnár, Hörcsöki (Reider)
Rapcsák

 

Tudósítónk: Szabó László

Két döntelen, de micsoda különbség. Az Ikarus elleni mérkőzésen egy idegenbeli bravúrt bemutató, szervezetten, erőszakosan játszó BEAC-ot láthatott a szépszámú szurkolósereg (talán a BEAC történetében először olyan meccset játszottunk, ahol a hazaiak 8 fős szurkolótábora még fáklyákat is bevetett a kezdés-koreográfia keretében), addig a hazai meccsen - bár a lelkesedéssel talán itt sem volt gond - impotens, elképzelés nélküli játékkal rukkoltunk elő.

Az Ikarus és a Vizafogó elleni meccsen sem érhette egy szó kritika sem Kulcsárt, az idegenbeli meccsen kifejezetten bravúrosan, a hazai találkozón pedig tulajdonképpen munka nélkül hozta a kötelezőt. A kapott gólról nem tehetett. Változatlan összetételű védelmünkre sem lehet sok panasz, a gólnál ugyan helyezkedési hibát követett el a csapatrész, senki nem lépett ki a "Visa" jobbszélsőjére, aki - ahogy ez ellenünk szokás - élete gólját csavarta a jobb alsóba. A határozottan játszó csapatrész szállította a gólunkat is: Gloviczky védőjét megelőzve bólintott a jobb alsóba egy alapvonalról elvégzett szabadrúgás után.

Középpályásaink az idegenbeli meccsen keményen küzdöttek, erejüket el is vette a védekezés, a támadásokhoz kevesebbet értek fel. Mindez nem kellett volna, hogy így legyen a hazai meccsen, az angyalföldi gárda talán még a Szigeti Asztaltársaságnál is gyengébb csapat, a középpályán lehetett volna elsöpörni őket. A tudósítónak úgy tűnt, hiába vannak valóban szélvészszerű szélsőink, elfutásaik után valahogy nem volt végük az akcióknak, nagyon kevés volt a veszélyes beadás, középre lőtt labda.

Csatárunk, -raink a helyzetekig jutottak mindkét meccsen, a befejezés azonban mindig elkapkodott volt, a hazai meccsen kihagyott tizenegyesről már nem is beszélve.... Meggyőződésem, ha berúgjuk a büntetőt, négy-öt góllal verjük az ellenfelet. (Ráadásul, ahogy lenni szokott, a kihagyott tizenegyes visszaadta az ellenfél  hitét abban, hogy hozhatja a meccset, és a végén még imádkozhattunk egy veszélyesen keresztbelőtt labdánál.)

Két meccs, két pont, de az egész csapat úgy érezte, ennek bizony legalább négynek kellett volna lennie. És az aggódókat megnyugtatandó (vagy az értetlenkedőket megvilágosítandó) a tudósító esetében a "csere cseréje" oka egy bevérzett orr és szemtájék volt, amely a helyszíni látszat ellenére úgy tűnik, hogy nem torkollott orrtörésbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr401445827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glovi 2009.10.19. 19:25:57

Most akkor mi van a mesterrel?
Megy, marad? Vagy megy is, marad is?
süti beállítások módosítása