Blasz III. 8. forduló

[jegyzőkönyv]

BEAC II: Lőrincz - Németh Á., Legény, Magdics - Nagy D., Gál, Somogyi, Svecz, Vinczellér (Erdei) - Bitai (Kézér), Nagy G. (Szczerbinski)
 
Gól: Németh Á., Nagy D. (B)
Sárgalap: Németh Á., Magdics
 

Tudósítónk-szakvezetőnk: Flaskay Miklós
 
A mérkőzésre rendhagyó módon nem a hétvége valamely napján, hanem pénteken, nemzeti ünnepünkön került sor.
 
A BEAC II találkozóira rendszeresen kilátogató nézők már megszokhatták, hogy az egyetemi alakulat lendületesen, gólratörően kezdi meccseit és rendszerint vezetést szerez, ám ezúttal fordítva történt. Az ellen kezdett agresszívabban, és ennek hamarjában meg is lett az eredménye: egy jobb oldali beadást a vendégcsapat "Kollere" bólintott nagy magányában az ötösön belülről a hossszúba. (0-1) Ezzel körülbelül le is zárhatjuk az első félidő említésre méltó történéseit.
 
A második játékrész aztán úgy kezdődött, ahogy az első szokott, BEAC II góllal! Németh Á. gondolt egyet és megindult a labdával, a félpályáról végigkígyózott - amolyan "messisen" - a védők között; remek cselsorozatát a tizenhatos vonaláról megeresztett lövéssel zárta, amely a kapu jobb oldalába vágódott. (1-1) Ebban a periódusban - sőt az egész második félidőben - a hazai gárda akarata érvényesült. Szebbnél szebb támadásokat vezettek, bátran lőttek az "egyetemisták", ám az újabb gól mégis a másik oldalról érkezett, egy védelmi hibát kihasználva ismét vezetéshez juttatava a Babylon csapatát. (1-2) Szerencsére ez a pofon nem volt akkora, hogy a fiatal csapat ne álljon talpra belőle. Kisvártatava Legény "szólózott" be a büntetőterületre, picit hosszan szöktette magát, ám védőjét ez nem érdekelte, és buktatta. A megítélt tizenegyest Nagy D. magabiztosan, a kapust a rossz irányba küldve értékesítette. (2-2) Innen kezdve a BEAC II a győzelemre játszott és bizony meg is szerezhette volna számos alkalommal a 3 pontot érő találatot, de a 100%-os helyzetek is kevésnek bizonyultak. A teljesen belelkesült hazaiak annyira kitámadtak a győzelemért, hogy egy kontra során három az egy ellen vezette a vendégcsapat kapura a labdát, és ugyan egyszer még elakadt egy pillanatra a támadás, ám szerencséje sem volt az egyetemieknek, mert az ellen csatára kibogarászta magának a játékszert és lőtt. Az életerős lövésbe Lőrincz még bravúrral ugyan beleért, de kiszedni már nem tudta azt. (2-3) Harmadszor is előnybe került tehát a vendégsereg, és előnyét a hátralévő pár percben már meg is tartotta.
 
Egy félidő előnyt adtunk ellenfelünknek, ez még ezen a szinten is sok, annak ellenére, hogy a helyzeteink alapján akár meg is nyerhettünk volna a meccset a második 45 percben. A hibáinkat ki kell javítanunk, és a hátralévő meccseken legalább 12 pontot kell szereznünk!

  

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr221484549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsemle4 2009.10.30. 18:54:08

Hm, én ugyan csak a 2. félidőt láttam, de ennek alapján Legény Marci a középpályán játszott!
Mivel a futball szép játék, ráadásul mindenki ért hozzá, csak természetesen az aktuális edző nem, így én is elgondolkodtam, hogyan lehetett volna ezt a csapatot nyerő hadrendben összerakni, hiszen amúgy jobb volt, mint az ellenfél.
Nos, látva a védelmi hibákat, oda jutottam, hogy Marcinak kellett volna lennie a söprögetőnek.
Ezek szerint kezdéskor ez így volt? És persze ez csak hangos gondolkodás, nem akarlak fúrni, Mikikém!

BEAC1898 · http://beac.blog.hu/ 2009.10.30. 19:25:59

@Zsemle4: Én ugyan egyáltalán nem láttam a meccset, de ilyen összeállításban csak a Marcit tudom elképzelni söprűnek. Talán - kívülről nézve - túlságosan támadó szellemben játszott?!

Flas 2009.10.30. 21:03:17

Az első félidőben valóban söprögető volt a Marci, de onnan vált stabillá a középpályás védekezésünk, hogy a második félidőben egy sorral feljebb lépett, sőt innen kezdve fordítottuk meg a játékot teljesen. Az ,hogy a végén vereség lett a vége nem ennek a függvénye. :D:D
süti beállítások módosítása