Blasz III., 9. forduló
[jegyzőkönyv]
[képek]

BEAC II: Papp – Németh Á., Halpern, Farkas – Nagy D. (Svecz), Legény, Somogyi, Gál, Vinczellér (Magdics) – Bitai (Kőszegi), Milkovits (Szczerbinski)

Gól: Nagy D. (B), Milkovits, Szczerbinski
Sárgalap: Gál, Milkovits, Kőszegi (2)
Piroslap: Kőszegi


Ha holnapig játszunk, ezek itt akkor sem rúgnak gólt! – szólt az elemző megállapítás a BEAC kispadjáról, nem sokkal a mérkőzés vége előtt, amikor az eredményjelzőn már jó ideje 0-3 állt. És ekkor már nem is volt nagy merészség ez a kijelentés. Nem úgy e sorok írójának az első félidő derekén tett megjegyzése, miszerint a hazaiak ma bizonyosan nem fognak a tizenhatoson belülről betalálni. Ezt nem másra lehetett alapozni, mint arra, hogy addigra nagyjából jó féltucatnyi százszázalékos helyzetet puskáztak el a kék-fehérek a büntetőterületen belülről. Hol egy az utolsó pillanatban közbenyúló láb, hol az a hiábavaló próbálkozás, hogy mindenáron a végsőkig játszva „touch downt” érjenek el a hazai támadók, hol a kapuban frissen debütált bekk, Papp magabiztossága és macskaügyessége állta útját az első félidő – legalábbis a vendégek számára – néha ijesztő MTK-s rohamainak. Apropó, Papp! Az „egy” stabil kezdője olyannyira nem érezte magát megilletődötten a kapuban, hogy még a Halpern kezezése nyomán megítélt büntetőt is magától értetődő módon hárította. A vendégeknél az első félidőből egy kapufát, valamint meglehetősen erélytelen középpályás védekezést jegyezhettünk föl.

Aztán varázsütésre minden megváltozott! Pontosabban egy jogosan megítélt büntető után, rögtön a második játékrész legelején, amit Nagy Dani magabiztosan értékesített (0-1). A BEAC-ot pedig ez a találat láthatóan feldobta, az ellenfél viszont mindvégig e sokk hatása alatt maradt. Előbb Svecz tálalt kérésre a rutinos Milkovits elé, aki felpörgette, majd a tizenhatosról szép ívben a bal sarokba küldte a labdát (0-2). Kisvártatva a második félidőre nagyot javuló Somogyi ugratta ki Sveczet, aki azonban kihagyta az ordító helyzetet, de nem sokat kellett várni az újabb gólra: a Milkovitsot váltó Szczerbinski szépen ugrott ki a leshatárról, majd első labdaérintésre helyezett jobbal a kapus mellett a bal sarokba, megszerezve ezzel élete első találatát BEAC-mezben (0-3). Innentől pedig semmi sem veszélyeztette a vendégek sikerét (egy-egy kapufát lehetett még feljegyezni mindkét oldalon, a vendégeknél Legény találhatott volna a kapuba).

A magabiztosnak tűnő és fölényes győzelem ellenére persze meg kell jegyeznünk, hogy az első félidőben nagy szüksége volt a vendégeknek Fortunára is.  De hát az is vitathatatlan: az első félidőben nem jól játszó, de kitartóan küzdő „egyetemiek” ügyesen éltek az átvészelt időszak után a második játékrészben adódó lehetőségeikkel – míg az ellenfél az elsőben erre képtelen volt. Ez volt a különbség ma a csapatok között.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr251494185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagy gabor [10] 2009.11.03. 22:18:55

Miki!
A hétvégén se számolj velem!
Maximum időhúzó csere!:)

Zsemle4 2009.11.04. 01:15:14

Geri!
Javítani kéretik egy sajtóhibát: a jobbhátvéd nem Nagy volt, hanem Németh!
Hacsak nem változtatott nevet közben higanymozgású hátvédünk...:)
süti beállítások módosítása