[jegyzőkönyv]
 

Tudósítónk: Szabó László

Így, a mérkőzés másnapján talán már elárulható – hiszen utólag már nem nyomhatja a teher a BEAC-athleták vállát -, hogy az egyetemi csapat MAC elleni mérkőzésére bejelentkezett a Guiness World Book képviselője, aziránt érdeklődvén: csúcsot dönt-e a BLASZ évszázados történetében a hazai csapat az egy idényben megszerezhető döntetlenek számát tekintve?

A hazaiak kezdőcsapata két helyen változott a két héttel ezelőtti bajnokihoz képest: Tóth lett a portás, a sérült Nizákot pedig Hörcsöki váltotta a jobbszélen. A meglehetősen enerváltan kezdődő mérkőzés a 15. percben pezsdült meg először, egy nagyszerű hazai akció – Tóth-Jakobszen-Rumbold-Jakobszen-Hörcsöki adogatás után a szélső középre passzát a berobbanó Papp kotorta a bal alsóba (1-0). (Fiatal középpályásunk első bajnoki gólja örömére a jövő héten nyilván kisebb, tárgyi meglepetéssel kedveskedik majd a csapatnak.)

Sajnos nem sokáig voltunk előnyben, a második ellentámadásból szöglet lett, a beívelés után az ötösön pattogó labdát senki nem vágta ki, így az végül egy vendégjátékos lábáról került a kapunkba (1-1). De csak ekkor kezdődött igazán a meccs! Pár perc múlva a vendégvédelem elmélázott egy bedobásunknál, Jakobszen Rapcsák elé bólintotta a pettyest, aki higgadtan a kapu bal oldalába pöckölt (2-1). Nem tanultunk a korábbiakból, megint jött a MAC támadása, a centerezést többen is elvétették, ismét egyenlő lett az állás (2-2). De micsoda szív volt ezen a délután a hazai játékosokban! Hörcsöki indítását Flaskay a jobbösszekötő helyéről, 14 méterről lőtte a kapuba (3-2). Halkan említjük meg, hogy a kispadról kissé kapushibának is tűnt a gól, mindez azonban nem von le semmit Miki érdemeiből; az már inkább, hogy korábban reklamálás miatt – feleslegesen – sárgát kapott, a gól után pedig jelezte: cserét kér, mert nem fog az idegeivel bírni és fél, hogy a kiállítás sorsára jut (egy jó sportpszichológus kerestetik! – a szerk.). Szabó András nem is tétovázott, névrokonát és monogramtársát, Szabó Arnoldot ezúttal  a csatársorba cserélte be. Sajnos a félidőt nem tudtuk előnnyel zárni, megint lemaradtak a védőink egy vendégtámadóról, aki a tizenhatos vonaláról helyezett a léc alá (3-3). A szünetben a Guiness World Book képviselője betelefonált a szerkesztőségbe: lehet melegíteni a nyomdagépeket, nagy dolog készül ezen a délutánon a Siketek pályán…

A szünetben Szabó mester váltott, a bizonytalankodó Ita helyére Papp húzódott vissza balbekkbe, Tóth Gyuri pedig a középpálya bal oldalára került. A második félidő főszereplője sajnos a játékvezető lett. Az első játékrészben is sok ítéletét lehetett megkérdőjelezni, de a másodikban teljesen elszakadt nála a film. Több alkalommal, hibásan, felülbírálta partjelzőit, két egyértelmű tizenegyest pedig egész egyszerűen elcsalt a hazaiaktól. Katrus felvágásáért akár két tizenegyes is megadható lett volna, a befejezés előtti büntetőterületen belüli kezezést pedig még a tudósító – amúgy 8 dioptriás szemüveget viselő, és a focihoz semmit nem értő – nagymamája is befújta volna. (Feltéve, ha a tegnapi meccsre őt delegálta volna a fővárosi játékvezető testület, bár erre, lássuk be, sem tegnap, sem a jövőben nem volt és nincs sok esély, lévén nagymamám életvitelszerűen Tapolcán tartózkodik, és esze ágában sincs alacsony osztályú fővárosi labdarúgó meccseken szidalmaztatni magát. Amúgy igaza van.)

Ám a bíró katasztrofális ténykedése ellenére is megnyerhettük volna a meccset, ehhez csak annyi kellett volna, hogy a Hörcsöki helyett beálló Katrus az utolsó előtti percben, miután az egyébként általa kiválóan megszerzett labdával betört a büntetőterületen belülre, a kapuba passzol. Ehelyett középre gurított, ahol viszont csak három vendégvédő állomásozott, így odalett a meccslabda.

Ezen utolsó érdemi akción a Jakobszent váltó Balázs „Baki” már csak a korláton kívülről bosszankodhatott, a bíró ugyanis nem tűrte, hogy robosztus csatárunk hangosan annak a határozott meggyőződésének adjon hangot, hogy a játékvezető szülőanyja hajlamos rendszeresen pénzt elfogadni azért, hogy idegen férfiak örömüket töltsék rajta.

A második félidő egyébként a mienk volt, szervezetten védekeztünk, a középpályánk sem szakadt szét – még a Reider helyére beálló tudósító makacsul nem múló hasfalhúzódása ellenére sem –, szélsőink, csatáraink pedig végre lendületesek voltak. Kár az elvesztett két pontért, a döntetlennek így csak a jutalékrendszerben dolgozó (egy új rekord = 5 % prémium) Guiness tudósító örülhetett.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy csapatunk néhány tagja a meccs után – teljesen vétlenül – összetűzésbe keveredett néhány siket, ám rendkívül ittas fickóval, ám végül mindenki sértetlenül hagyta el a patinás sporttelepet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr511860161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flas 2010.03.22. 18:19:05

Hopp, az első gólunkat hozó támadásból kimaradtam, pedig... :)
A gólom nem kapushibának tűnt, hanem az volt! :D
Valamint, nem az volt a baj, h nem bírok magammal hanem, h annyira magam (talán a csapat, lásd 2.félidei ténykedés) ellen fordítottam a síppal felfegyverkezett egyént, h a legkisebb szabálytalanságomra jött volna a második sárga és ezzel a piros is.

Bak16 2010.03.22. 19:40:11

Lacikám!
Nem azt mondtam,hogy a kedves anyukája ellenszolgáltatás ellenében bizonyos szolgáltatásokat nyújt az erotika területén,hanem azt,hogy a kedves bíró sporttárs azon kevés férfi egyén közé tartozik aki azt képzeli magáról,hogy nőnemű(k.cs.g)!Ez nem azt jelenti,hogy ki kellet magamat állíttatni,de ott álltam 27 centire az esettől és még szerintem a partjelző is látta a kezezést a Katrus Tomi ellen elkövetett szabálytalanságről nem is beszélve!Sajnálom az egészet bocs fiúk!!!

Kapus Tomi 2010.03.23. 14:31:48

Szasztok skacok!
Fáj még mindig az oldalam, úgyhogy a mai edzésen pihenek, de csütörtökön megyek!

nagy gabor [10] 2010.03.24. 19:11:09

Sziasztok!

Elvileg utánatok játszott a Európa SE. És állítólag beverték az ablakot, és elvitték a cuccokat. Bővebbet senki sem tud?

Bak16 2010.03.25. 23:00:09

Balázs Zoltán 111341 BEAC 91.§ 2/b 2010.04.19-ig eltiltva.A csalókat mikor tiltják el?

Flas 2010.03.25. 23:00:14

Balázs Zoltán
111341
BEAC
91.§ 2/b
2010.04.19-ig eltiltva

Bak16 2010.03.25. 23:15:55

Köszönjük Emese...
süti beállítások módosítása