[jegyzőkönyv]


Gyurgyák mester a kezdés előtt, az öltözőben elmondta: a mai meccs a kötelező győzelem kategóriájába tartozik. No, nem is elsősorban azért, mert az ARK-t minden körülmények között verni tudnia kell a BEAC-nak, hanem mert ha ma nem nyernek az ifjú blanconegrok, akkor minden vérmes feljutási reményük azonnal odavész. Az „egyből” a középpályán Nizákkal, valamint az öt sárgás Jakobszennel, a csatársorban pedig a piroslapos Szabó Arnolddal megtámogatott hazaiak – ennek megfelelően – már az első perctől támadólag léptek föl a sárgában pompázó, szimpatikus angyalföldi rendőrök ellen. A meccs mindvégig ekképp is telt: főként a BEAC uralta a játékot, lehetőségeik jócskán adódtak, olykor azonban a hátsó alakzat össze-összehozott a vendégeknek is egy-egy helyzetet.

A félidei 2-0 teljességgel megérdemelt volt a hazaiak számára, habár Szirának, leghátul, egy-két alkalommal bizony a helyén kellett lennie. Először a szélsőbe feltolt Németh Ábel védjeggyé vált (másik alaptípus: a Katrus-féle) elfutása, jó visszacsele és centerezése, majd Jakó hanyag balbelsőzése eredményezett gólt (1-0). A második esetben csatárunk szemfülessége: a hosszú kiugratást mind a rámozduló hátvéd, mind a kapus elvétette, Szabónak már csak az üresen tátongó kapuba kellett kotornia a játékszert (2-0).

Talán egyeseknek még a félidei megbeszélés járt a fejében, amikor az ARK csatára, tetszetős akció végén, a kapufára bombázott – a léc és a labda találkozásának robajától talán felébredtek a hazaiak, mert aztán nagyobb gond nem volt a továbbiakban. Sőt, néhány perccel később a tizenhatos vonaláról Jakobszen mesterien ugratta ki a nyurga Szabót, aki ballal a rövidbe helyezett (3-0). Tény, a hazaiak játéka ezután egy kissé visszaesett, ami magával hozta, hogy a vendégek sikeresen kopírozhatták le a zebrák első gólját (3-1), közelebb kerülniük azonban már nem volt esélyük. A kötelező a zsákban; most jön a neheze!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr272022408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása