[jegyzőkönyv]


Tudósítónk: Nagy Dániel

Egész héten vártam, hogy 2005 után visszatérhessek erre a számomra kedves pályára. Egyfelől öt éve jártam itt utoljára, akkor nyertünk 5-3-ra Aubel Zsolt vezetésével egy edzőmeccsen, és ha megengedtek egy személyes vallomást, az akkor még oly’ fiatal Daninak nagy élmény volt az egykori nb1-es játékossal egy csapatban pályára lépni.

Túllépve az érzelmi szálakon, a futballstadionok a gyengéim (Áki talán érti, mire gondolok) (ez így meg egy másik érzelmi szál, Dani! – a szerk.). Ez a pálya amellett, hogy formás tribünnel rendelkezik, az első, ahol Magyarországon kivilágított meccset játszhattak még 1939-ben. Ha már régmúlt, megemlíteném, hogy bizony az aranycsapat legendás csatára Hidegkuti Nándor is játszott a Tromosban, így ezen a pályán is.

Ennyi elég is a nosztalgiázásból, hiszen elkezdődött a mérkőzés. Újra két beállós, újra Szira a kapuban, Kopi a védelemben, a többi azt hiszem, a megszokott.  Ellenfelünk az előkelő 4. helyről várta ezt a meccset, míg mi bizony inkább a hátunk mögé tekintgettünk a tabella alsó részére, mert a múlt heti elmaradt három pont miatt bizony nagyon a nyakunkra jöttek közvetlen riválisaink; senki nem akarta, hogy ősz végére a kiesés aggasztó réme ránk telepedjen.

A találkozó elején kirajzolódott a forgatókönyv: a Vizafogó többet birtokolta a labdát, ügyesen járatták azt, helyzetekig is eljutottak, mi inkább a kontrákban bízhattunk. Talán nem is ok nélkül, hiszen fiatalabbak, gyorsabbak voltunk náluk, terület is volt a dinamikus ellentámadásokhoz, sajnos azonban az első félidőben nagyon pontatlanok voltunk. Több Szira-védés, egy (azt hiszem tévesen) meg nem adott gól – kezdett szorulni a hurok. Sajnos a hazai gól nem is váratott magára sokat, a 21. percben egy rövid kirúgás után a visszatett labdát vágta a kapuba ellenfelünk legveszélyesebb csatára. (1-0)

Nem estünk össze, igyekeztünk a saját játékunkat játszani, de sajnos a középpályán és a támadó harmadban sok labdát szórtunk el, ami egyelőre lehetetlenné tette, hogy védésre késztessük az ellen kapusát. Elérkeztünk a 30. perchez: BEAC-szöglet, Kopi emelkedik, fejes a léc alá! Némileg váratlanul 1-1! A félidő zárásaként, Mészáros Ábel szlalomozott a védők között, és mikor az utolsó védő mellett is eltolta a labdát és mehetett volna ajtó-ablak helyzetben a kapu felé, felrúgták. Ennél nyilvánvalóbb pirosat, azt hiszem, ritkán látni, az amúgy jól bíráskodó spori viszont csak sárgát adott. Indoklása szerint ez „rózsaszín lapos” fault volt, és „a Bundesligában biztos kiállítás, itt nem”… Lépjünk túl ezen a sokkon, Jani állt a labda mögött, hogy kapuba zúdítsa az igazi büntetést. Néhány centit tévedett, a labda a lécről vágódott le, pont Huszti lábára, de az ő próbálkozását egy gólvonalon álló védő mentette, de éppen Sanyi elé pattant a játékszer, aki szerencsétlenségünkre rosszul találta el, és mintegy 4 méterről az égbe lőtt. Bánkódtunk az elszalasztott lehetőség miatt, de az első félidei egyenlítésből erőt meríthettünk folytatáshoz.

Aztán ahogy lenni szokott, megint állva maradtunk a második játékrész kezdésénél. Három bődületes Szira-védés után eljött az idő, hogy cserékkel frissítsük csapatunkat. Bejött Halpern Bálint a sérült Gál Peti helyére, és Gyurgyák Jani is pályára lépett. Ez a két húzás nagyon bejött, Banya a szezon legjobb teljesítményét hozta védőposzton, Jani pedig nagyszerűen fogta össze a kissé talán széteső középső tengelyt. Egyre veszélyesebbek lettünk elöl, többször bemutattuk, hogy nem véletlenül gyakoroljuk annyit a sokpasszos játékot, tényleg működik, de az igazi veszély hiányzott elölről. Aztán 10 perccel a vége előtt Huszti összehozott egy olyan gólt, hogy a labdához sem kellett érnie. Letámadta a bizonytalankodó védőt, aki hazaadta a labdát, de olyan szerencsétlenül, hogy a kimozduló kapus mellett az pont a hálóba gurult (1-2). Ne vegyük el csatárunk érdemeit: ha nem támadja a védőt és ront a kapusra, nem hibáztak volna. Huszti, az utolsó fordulóra a Csepel ellen egy (netán két) igazi gólt is várunk már! Még hadd meséljem el a helyzet pikantériáját, ugyanis a Vizafogó kapust cserélt a szünetben. Majd megint. A kezdő hálóőr lejött a félidőben, mert egy szurkoló megsértette öltözőbe menet, így egyik mezőnyjátékosuk állt be védeni. Majd a 60. perc magasságában megérkezett a cserekapus, így ő állt be – és hozta össze ezt a nem mindennapi öngólt.

A hátralevő időben hősiesen őriztük az eredményt, és nagyon értékes 3 pontot gyűjtöttünk, mert így egy picit megint leszakítottuk a mögöttünk lévőket, és így talán inkább a 8-9. hely felé kacsintgathatunk a tavasszal. Bravúr volt a javából, gratulálok fiúk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr922465168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magdics_Sanyi 2010.11.22. 12:45:31

Dani, nagyon király lett a tudósítás! Gratulálok a csapatnak a sikerért, ha igy menne a játék, mint tegnap, akkor ez a csapat többre hivatott.
Hajrá BEAC!

mátépeti_kapus 2010.11.22. 14:36:54

Gratula fiúk! Jó kis meccs lehetett! :)
Szira kollegámnak külön gratulálok, ahogy olvasom kellettek a bravúrjai! Azt hiszem az lesz a legjobb, ha őssejteket ültetünk Szirába, hogy még legalább 10 évig riogathassa az ellenfelek csatárait! :)
Hajrá BEAC!

nagy gabor [10] 2010.11.22. 17:19:18

Nagyon jó a tudósítás, és nagyon gyors is lett :)

Nekem tegnap dőlt el, hogy soha az életben nem fogok gólt rúgni. Dani le is írta a helyzetet. 2 méterről hogy tudom eltalálni az egyetlen védőt...

És köszönöm a bíztatást!

HAJRÁ BEAC!

Zsemle4 2010.11.22. 20:45:50

Gratulálok, srácok, ez szép eredmény! Sajnos, mi betliztünk, így megint elmaradt a 6 pont.
A Vízafogó ellen egyébként mindkét tavalyi meccsünk döntetlen lett, ezen a pályán egy közönségcsalogató 4-4 hoztunk össze.

Amúgy nem tudtam, hogy itt játszották az első villanyfényes meccset,de végül is logikus, hisz ez az Elektromos pályája!

Külön gratula Kopinak a fejeshez, de bemutathatnád ezt most már az "egyben" is, most hétvégén!
Huszti, van ilyen periódus, majd elmúlik, ne görcsölj!

Kapus Tomi 2010.11.23. 14:35:47

Sziasztok!
A mai tréninget betegség miatt kihagyom, hégvégén még nem tudom, hogy leszek itthon...

Kapus Tomi 2010.11.23. 14:36:33

De igyekszem jönni! (Fotózásra meg bankettra mindenképpen szeretnék, meccsre meg ha meggyógyulok illetve ha kellek)

Giorgo 2010.11.23. 15:19:20

Sziasztok!
Ma még pihentetem a lábam csütörtökön szalagavatóra vagyok hivatalos de hétvégén vagyok!!!
Sziasztok

V. JANI 2010.11.23. 23:41:55

sziasztok

A mai edzésen fél füllel elkaptam egy olyan hírt, miszerint vasárnap lesz az utolsó forduló.

A kérdésem az lenne, hogy ez valóban így lesz-e és ha igen akkor, hogy lesz lebonyolítva a csapatfotózás és a bankett.
süti beállítások módosítása