Kis kedvcsinálóként a mai összecsapáshoz álljon itt doktor Ita beszámolója arról, hogyan is jutottunk tovább a múlthéten a Budapest Kupa 4. fordulójába!

[jegyzőkönyv]

Tudósítónk: Ita Bálint

Mottó: “Magnifico” (magyarul: pompás, csodálatos, káprázatos)


Az elmúlt években a Budapest Kupában nem aratott nagy babérokat a BEAC. Most végre eljött az idő a változásra, érezhette valamennyi beacista a Sujtás utcában megrendezett kuparangadón, ahol a BLSZ I. osztályt jelenleg utcahosszal vezető Gázmű volt az ellenfél. Tavaly őszi óbudai vizitünk alkalmával persze már sikerült kétvállra fektetni a sokáig szintén BLSZ I-es Csillaghegy MTE-t (3-2), így kellemes emlékekkel várhattuk az újabb római parti randevút a szomszédvár Gázművek csapatával. Akkor lássuk, miként szaladt be a késünkbe a köztudottan NB III-ba vágyó alakulat! 

1. félidő

Az első percekben kölcsönösen erőlködve gyömöszölte egymást a két csapat, azonban már ekkor érezhető volt, hogy a mai napon nincs meg az osztálykülönbség a Gázművek javára. Az első gólra a 15. percig kellett várni, amikor Rumbold jobbszélen felívelt labdájával Mészárost szöktette, aki okosan lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt. Elsőre úgy tűnt, hogy igazi kapuscsemegeként öleli magához a pettyest a Gázmű portása, ehelyett váratlanul a  kapu elé érkező Flaskay elé paskolta azt, aki jobb bellővel, higgadtan helyezett a hálóba (1-0).

Ezt követően nagyobb sebességbe kapcsolt ellenfelünk, de Sziráki nagy bravúrokat bemutatva mindent védett; ami esetleg védhetetlen lett volna, ott besegített a nagyon jól záró védelem. Már az egyenlítés illata lógott a levegőben, mikor a balfutóban ügyesen mozgó Pappot buktatták a tizenhatos oldalvonala magasságában. Nizák a szabadrúgást élesen lőtte a kapu elé, az újfent jól érkező Flaskay üstöke búbjával csúsztatott a kapuba (2-0).

Ekkor már egyre többször csettinthetett a nem túl szép számú, ám annál lelkesebb publikum a zebrák szép megoldásai láttán. Mivel sehogy sem ment a hazaiknak a góllövés, az amúgy végig jól játszó Rumbold a segítségükre sietett egy öngóllal.  A jobbszélről belőtt labdát a menteni igyekvő rutinos bekk (csatár?) lőtte be a saját kapunkba (1-2). Sebaj, gondolhattuk: így legalább még marad egy kis kupaizgalom a második félidőre is.

2. félidő

Nagy rohamokkal támadott a „Gáz” (így becézik saját magukat az indulójukban), így a jobbszélen fel-alá rohangáló és kissé elfáradó tudósító helyett Magdics, míg a végig csupaszívvel és fájós térddel is nagyot küzdő Fodor helyére Reider „szia kicsim” Robi érkezett.

Az ellenfél a félidőben becserélte több, addig a kispadon jegelt, a BLSZ I-ben rendszeresen szóhoz jutó játékosát is. Csak jöttek és jöttek, de hiába, mert Sziráki és a csapat csak  folytatta, amit az első félidőben elkezdett. A 76. perben Helmle érezte úgy, hogy az addig is változatos meccset teszi még színesebbé egy piros lappal. Az egyébként higgadt természetű stabil liberó adok-kapok alapon osztott ki egy jogos lángost az őt eléggé alattomosan inzultáló ellenfél játékosának orrnyergére. Szóval Peti mehetett zuhanyozni.

A 80. percben a tizenhatos környékén elkövetett szabálytalanságot követően, egy jól eltalált szabadrúgással egalizáltak az egyébként egyre idegesebben játszó zöld-fehérek. (2-2)

A hátralévő időt már csak kihúzzuk valahogy – gondolhattuk. Azonban az utolsó előtti percben második sárgája után még Flaskayt is kiállította a kissé indolens sípmester: ezzel már tényleg heroikussá fokozódott kilenc emberes küzdelmünk, de hiába volt minden bírói praktika és Gázműves erőfeszítés, sikerült megtartanunk a döntetlent! A kupa-kiírás szerint döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat jut tovább, így sikerült végrehajtanunk a nem mindennapi kupabravúrt!

Ezen a napon az egész csapat nagyot teljesített: a fent már többször méltatott kapus-teljesítmény   mellett a védelemben Tóth balbekkben szinte végig átjátszhatatlan volt, kirúgásai pontosak voltak,  a védelem valamennnyi tagjával együtt jól teljesített. A szűrőinken (Koplányi, Nizák) rengeteg támadás akadt el, sőt Nizák az utolsó negyedórában még a kényszerliberó feladatát is megoldotta. Reider csereként is sokat tett hozzá védekezésünkhöz. Támadóink közül Mészáros sok labdát tartott meg és gólpasszt is adott. Papp cseréjéig élesen játszott, a helyére érkező Füli pedig küzdött, amíg bírta szuflával, Flaskayt pedig góljai minősítik.

Ez a győzelem és elszántság reméljük sok erőt ad majd az előttünk álló tavaszra,  mert a természetesen továbbra is előforduló hibáink mellett ezen a napon tényleg a CSAPAT aratott nagyszerű diadalt a harmadik kerületben.

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr482765968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása