[jegyzőkönyv]
 

Tudósítónk: Helmle Péter

Witakker II. fehér, „BEAC forever” feliratú pólóban és fekete nadrágban elemzett.

A szombati flúgos futamot gólokkal kellett volna megnyernie az egyetemistáknak, a közönségcsalogató, gólzáporos döntetlen így viszont élethalálharccá tette a hétközi Zrínyi elleni derbit. De végre gólt szerzett, mindjárt kettőt is, a tavasszal eddig néma Flaskay, betalált a sokadik virágzását élő Jakobszen és a cserespíler Erdei is. Németh Ábel bemutatkozása, leszámítva a szerencsétlen kiállítást, biztató volt, és szerencsére Papp Gabi is rendbe jött. Ezekbe kapaszkodhatnak a fiúk, és hát mondjuk is ki, a BEAC az esélyes.

Ezekkel az előzményekkel érkeztünk szerdán a Zrínyi Nemzetvédelmi Egyetem területére, ahová picit tán könnyebb volt bejutni, mint pár évvel ezelőtt, bár a parkolótól a pályáig még így is tekeregni kellett egy sort. Az utóbbi hetek eseményei kapcsán apró félsz is volt bennem: katasztrófa esetén netán itt fognak? De aztán leesett a hihetetlen tantusz: már annyira öregek vagyunk (40<), hogy néhányunknak (Szira, Glovi, Jakó, Szabó Laci és én) semmi félnivalónk sincs.

A tavaszi futballparódiám hatására örsvezetőből gyakorlatilag nótafává vedlettem, ám Papp Gabi és Tóth Gyuri eltiltása miatt még fájós Achilles-szel is végre újra a kezdőben találtam magam. A hazaiak első szöglete ugyan veszélyesre sikeredett, de Reider hősiesen mentett, majd egy csodálatos nyolcméteres passz után, az első sprintnél újra megfáradtam. A meccs utáni alázós megjegyzéseket („Hány percet játszottál, kettőt, hármat?”) viszont kikérem magamnak, a jegyzőkönyv nem hazudik (5, azaz öt perc!!!). Helyemre Füli állt, aki végig jól teljesített. A kezdeti bizonytalanság után átvettük a játék irányítását, ám az utolsó passzok nem sikerültek, így Szabó Laci lepattanóból kialakult hatalmas helyzetét leszámítva nem volt komoly esélyünk a gólszerzésre. A szünetben Lacit Erdei Gabi váltotta, Jakó pedig három gólt vizionált.

Pár perc múlva meg is volt az első: Jenő szögletét Jakó elvétette (még a gólörömnél is szentségelt), de a kipattanót Somogyi Miki 15 méterről kegyetlenül a léc alá bombázta (0-1). A meccs éppen kezdett volna ellaposodni, amikor az ellenfél legjobbját egy halk verbális csata végén az öltözőbe parancsolta a spori, a Zrínyi pedig kezdte a szétesés jeleit mutatni. Ennek ellenére a hazaiak némiképp váratlanul - kihasználva a vendégvédelem egy megingását - egalizálni tudtak (1-1). A kékmezes Zrínyinek azonban csak a győzelem volt elfogadható, így hátul nagyon fellazultak, amit Jakó passzából a kilépő Flaskay Miki hamar kihasznált: 14 méterről ballal a rövidbe lőtt (1-2). Pár perc múlva az agilis Erdei előbb beernyőzte ész nélkül rárontó védőjét, majd ballal higgadtan a jobb alsóba helyezett (1-3). A három pont sorsa tulajdonképpen eldőlt, de azért Szira fogott még egy nagyot, hogy ne kelljen izgulni, ráadásul a kilépő „Őzikét” lerántó hazai védő is mehetett zuhanyozni. Az utolsó percben egy szöglet után a rendkívül motivált Glovi csupán gólvágyó, Jakó pedig gólvágó (bocs!) lett. Középhátvédünk addig húzogatott, lambadázott az ötösön, hogy a lövésre már elfáradt, de a kapusról gyök kettővel kicsorgó labdát tar fedezetünk a hálóba passzolta (1-4).

A Tesi elleni csapatépítő tréning után (az öltözőbe csak flexes ajtóvágás után jutottunk be), újabb nehézségbe ütköztünk a parkolóba visszajutás során. A forgóajtót eltévesztve egy lelakatolt tolókapu picit szélesebb résén próbáltunk diverzálni, de amíg Erdei Gabi egyenesen haladva is átfért minden probléma nélkül, addig Glovira és rám lapjával préselődve sem mertek többen sem fogadni. Glovinál nem is has, hanem a fej volt a rizikós, én meg a szegycsontomat préseltem meg kissé, de törés esetén se maradtam volna szégyenszemre egyedül a túlparton.

Végre egy hétközi mérkőzést nyertünk meg magabiztos különbséggel, s így a kiesés réme immáron nem fenyeget minket. Így utólag fura is volt ez az ijesztgetés, mert leszámítva az első három meccset, idén tavasszal több fantázia van a csapatban, mint az elmúlt években bármikor. A hátralévő fordulókban most már a lehető legjobb helyezés és a legtöbb pont megszerzése lehet a cél.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr322933792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása