[jegyőkönyv]


Tudósítónk: Helmle Péter

A Budapesti Sport TV péntek esti Rozsdás zuhanyhíradó című műsorában megjelent szakértők, Witakker II Gyula és Kratochvil Béla, a Csepeli Vasmunkás, illetve a Nagytétényi Sertéstenyésztők halhatatlanjai ismét azon polemizálhattak, midőn a BLSZ I/B osztályának éppen esedékes mérkőzéseiből csemegéztek, hogy a BEAC ismét országos kettessel elintézhető derbi elé néz.

„Igen ám – emelte fel az ujját a nagyszerű taktikus hírében álló Witakker II –, de Nagyszombaton a szív és a nagy nekibuzdulás mégis meglepetést eredményezett az eladdig veretlen, a Szőke Szikla által felettébb kedvelt afrikai egylet ellenében. Így most azt vélelmezem, az egyetemi ifjoncok valami szép sorozatba kezdenek.”

„Könnyen meglehet – vette át a szót az egykor sprintereket is megszégyenítő felfutásairól híres Kratochvil –, de aki csak kicsit is ismeri a BEAC eredményeit, az tudhatja, az ilyen kötelező győzelmek még az aranykorban is nehezen mentek, nemhogy mostanság. Én úgy látom, nehéz meccs lesz” – fejezte be mondandóját az egykori legendás szélső bekk.

Sok igazság van és volt a nyilatkozatokban, bár maga a mérkőzés –  szerencsére – végül mégsem lett olyan nehéz, jóllehet elég nagy gondot okozott már a Margitsziget patinás sportlétesítményének megközelítése is. Legkalandosabb úton, így legkésőbb is, a szerelést szállító Rumbold Á. toppant az öltözőbe. A jobbhátvéd előbb Pestről Budára ment autóval, majd a közkedvelt Combinóval gyalogosoknál is lassabb ütemben a budai hídfőtől a pestiig (védőnk későn észlelte, hogy középen nem áll meg a tuja), onnan pedig gyalog és éhesen az atlétikai centrumig. Szabó Lacival mi ekkor értettük meg, milyen jól is döntöttünk, amikor nem szálltunk fel a Jászain az éppen megálló villamosra.

Ha kis késésekkel is, de összejött a gárda, Szabó Andrásnak mégis változtatnia kellett a győzedelmes alakulaton, mert Molnár „Mettyú” csak kezdésre érkezett munkahelyi elfoglaltság miatt, így helyette Szabó L. került középen a csapatba, a kapuban pedig újra Kulcsár állta a rohamokat a vidéki udvarlótúrán részt vevő Tóth „Rómeó” Tomi helyett. A mester is kiemelte, hogy amíg egy héttel ezelőtt jószerével csak nyerhettünk, addig most az ellenkező előjellel igaz ugyanez, tehát kötelező megfeszülni, csak a cipőket kiküldeni nem lesz elég.

A hazaiak sárga mezben vonultak a gyepre, a BEAC világoskékben feszített midőn a bíró sípjába fújt, a zavaró szél az első félidőben a Szigetet támogatta. A nyomatékos edzői intelem ellenére a blanconegrók álmosan kezdtek, ami helyzetet, s majdnem gólt hozott a sárgáknak, szerencsére a lövés Kulcsár kapuja mellett somfordált el. Eseménytelen mezőnyjáték-percek után aztán a 25. minutumban a megsérülő Reider („Meghúzódtam egy lövési kísérletnél, nem ment tovább, pedig nagyon éreztem a játékot!”) helyére beálló Molnár iramodott meg az ellenfél térfelén, passza rosszra sikeredett, de a hazai védő rögvest vissza is adományozta az irányítónak a labdát. Máté másodszor már kiváló ütemben ugratta ki Flaskayt, aki lövés helyett, nagy helyzetből, egy védővel a nyakán remekül tette vissza a puha bőrt a mögötte tisztán érkező Rapcsáknak, s a házi gólkirály ballal nem hibázott (0-1). Szépségdíjas találat volt! A félidő hátralévő részében aztán a szűk pályán a rengeteg szögletet és hatalmas partbedobásokat leszámítva nem sok minden történt. Azért Papp Gabi félpályás kapufáját ne hagyjuk ki! A balhátvéd sokadszor kísérletezett látótávon kívüli szabadrúgással a szezonban, s most majdnem célba ért. Az érthetetlenül puha labda röppályájának utolsó 10 méterén úgy 3 métert csapódott, pont a léc tetejére, majdnem megtréfálva az ekkor már labdaszedésre indult, kapuja mellett dermedten figyelő hazai portást.

A szünetben mesterünk úgy érezte, egy második gól mindent eldöntene, ezért további fegyelmezett játékot kért tőlünk. Az 50. percben az amúgy sarkát fájlaló Katrus eljátszotta szokásos magánszámát, de ezúttal a büntető sem maradt el: egy mindenki által hosszúnak vélt indítást tolt meg az utolsó pillanatban a kényelmesen keresztező védő mellett, aki így szélsőnk lábát találta el. A tizenegyest a vendégek kapitánya higgadtan helyezte a bal alsóba, miközben a kapus a jobb kapufát próbálta megharapni (0-2). Ha mindez nem lett volna még elég a 3 ponthoz, egy perccel később Rumbold csodálatos fejes-mentéséből Papp szabadított fel, s az aláhulló labdából a kitámadó védők hiányában Flaskay gyalogolhatott egyedül a kapuig, s mivel higgadt maradt, a sárgák újból kezdhettek (0-3). Ahhoz azonban, hogy máris lefutottnak nyilvánítsuk a mérkőzést, a Sziget túl gyorsan, és meglehetősen váratlanul kozmetikázott az eredményen. Egy Helmle által kissé röviden kifejelt labdát a hazaiak nyurga középpályása lekezelt, majd 22 méterről életerősen a jobb alsó sarokba bombázott. Kulcsár vetődött, de nem érte el a játékszert (1-3). A vendéglátók felbuzdultak, a BEAC kissé kapkodóvá vált, de a szigetiek legnagyobb helyzetét Kulcsár hatástalanította bravúrral, igaz játékon kívül, mert a lövést lesállás előzte meg – úgy látszik, a portás már sehogyan sem akart gólt kapni. Aztán tíz percen belül kétszer is villant a piros lap a hazaiak számára, s ezzel egyszersmind el is dőlt a meccs. A zebrák elkezdtek higgadtan gurigázni, cserékkel frissítettek (Jakó, Katrus, Benji végül Flaskay helyére sorrendben Tóth Gy., Hörcsöki, Éri Füli és Szabó Arnold állt) a Szigeti Asztaltársaság pedig feladta a hasztalan labdakergetést. A 83. percben, több elpuskázott vendégszabadrúgás után a lelátó, a kispad, sőt, még a pályán lévők is egy emberként Rumboldot követelték végrehajtónak, a bekk pedig, ha már odaállt, jól helyezett bombával mattolta végleg a hazaiakat (1-4). A maradék időben újabb gólokkal terhelhette volna a hazaiak hálóját a BEAC, ha pontosabbak a lövések vagy az utolsó passzok, ám sajnos, ehelyett Papp Gabi második sárgáját és így piros lapját jegyezhettük fel a jegyzőkönyvbe. 

Az egyetemisták, ha olykor meglehetősen döcögősen futballoztak is, ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten hozták a „kötelezőt”, s ezzel egy második mérkőzés óta tartó, s reméljük, hosszúra húzódó győzelmi szériába fogtak bele. 

A múlt héten 6 pontos hétvégét vízionáltam, s most már kezdek is megrettenni önnön látnoki képességeimtől, hiszen vasárnap a kettő is legyőzte előtte álló riválisát, így az óhaj valósággá vált.

Csak így tovább!

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr351917111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

glovi 2010.04.13. 13:11:12

Hát Petikém, Moldova György Ferencvárosi koktélja a tudósításaidhoz képest egy silány nyomtatvány!

B.Zoli [9] 2010.04.13. 13:15:42

Gratula!
Megmaradt az Inter elleni összeszedettség, a csapat és a három pont is. Ez a legfontosabb, csak így tovább! :)

A ma délutánnal kapcsolatban tudtok valamit? Sok volt az égi áldás..

Kapus Tomi 2010.04.13. 13:37:41

Gratulálok!
A Rómeón kuncogtam egy sort, jó volt!:D
Rumbold Ákinak pedig:(majdnem) 77. perc!!!!!!!!

Magdics_Sanyi 2010.04.13. 14:39:47

Gratula a 6 pontos hétvégének! A mai edzést kihagyom kisebb sérülésem miatt, de csütörtökre teljesen rendben leszek.

nagy gabor [10] 2010.04.13. 18:49:33

Sanyi, Miki!

Régebben írtatok beszámolót Ti is. Nem vállalkoztok már rá? :)

Éri Füli 2010.04.14. 09:21:48

@glovi: Regények helyett én Hemle tudósításait olvasom nagy szeretettel, amúgy kiadhatnánk lassan egy könyvet és még szurkolókat is szereznénk vele...Hála Hemle Petinek!!

Flas 2010.04.16. 07:04:41

Gyerekek!
Mit lehet tudni a 7végi meccsekről??
Megtartjuk őket v elmaradnak?
A Milkóval együtt dolgozunk egész vasárnapig, de a meccsre tudok menni, ha lesz.

Giorgo 2010.04.16. 11:06:08

Én is osztom Miki véleményét
Valami infó jó lenne!

Giorgo 2010.04.16. 17:28:29

Sziasztok!Beszéltem Darával és a holnapi meccs elmarad a BEAC mind két csapatának!!
Gondoltam szólok!
Kellemes hétvégét mindenkinek!(bár foci nélkül nem lesz kellemes:( )
Sziasztok!

Kapus Tomi 2010.04.16. 20:48:12

Remek... De amúgy sztem holnapra nem szárad fel a pálya? Na mind1...

nagy gabor [10] 2010.04.16. 21:27:09

@Kapus Tomi:
Az a kérdés hogy szerinted felszárad-e? :)

Bak16 2010.04.16. 22:44:42

Akkor tehát az a tényállás hogy letelt az eltiltásom!A játékvezető boborján pedig...

glovi 2010.04.17. 19:48:00

Helló!
Lehet, hogy én vagyok a hibás, hogy péntek fél hét után nem olvastam a blogot, de elfogadhatatlan számomra, hogy olyan emberek, akiknek erről a pályáról fogalmuk sincs péntek este ilyen határozatokat hoznak. Mert, ha lenne valami fogalmuk erről a pályáról, akkor tudnák, hogy egy nap alatt (ráadásul már pénteken sem esett) a legjobb állapotba kerül (lehetett tudni az időjárás előrejelzést), még ennyi eső után is, (sőt...). Lehet, hogy a sértettség beszél belőlem, hogy ötöd magammal kimentem a kettő meccsére (nem tudom az egyre mentek-e ki), de ilyen jó minőségű pályánk rég nem volt (személyesen láttam). Felháborító számomra, hogy 36 ember hétvégéjét tette tönkre egy-két ember egy szar pálya miatt, ahol ennél sokkal rosszabb körülmények között, sárban, esőben is játszottunk már és semmivel nem lett rosszabb (lévén nem is tudott volna ennél rosszabb lenni). Ez a történet már ellenünk szól, arról nem is beszélve, hogy a hétközbeni pótlással egy csomó játékostól elveszik a játék lehetőségét, akik nem tudnak elmenni. Inkább locsolni kellene rendesen, mert már áprilisban is kopog a pálya, ha két napig nem esik!!!
Nagyon rossz, hibás döntés volt, bárki is döntött így!!! (nem ártana megnevezni őket!)

glovi 2010.04.17. 19:51:30

Ja, és sajnálom, hogy a blog nem kínált fel közvetlen reagálási lehetőséget a "hétvégi meccsek elmaradnak" főcímre, mert így lehet, hogy minden reagálás elsikkad.

Blohin007 2010.04.17. 20:58:09

Én kint voltam 3kor a pályán.., számomra is érthetetlen, hogy nem játszhattunk. Igazi futball idő volt, szomorú, hogy így alakult.

Bak16 2010.04.17. 21:43:48

Ha gondoznák a pályát és locsolnák tisztességgel akkor érthető lenne ez a döntés,de hát így ez szerintem nem biztos hogy jó nekünk!Gondolok az őszi hétközi meccsekre,meg hát időpontot is kell találni ezekre a meccsekre.

Kapus Tomi 2010.04.17. 23:48:51

@glovi: Teljes mértékben egyetértek. Én is csak véletlenül néztem fel...
Egyébként meg látatlanban én is úgy gondolom, hogy ritkán van a BEAC pálya ilyen minőségben, mint amilyen most lehetett... Na mind1...

Jakó69 2010.04.18. 06:44:34

Én is kimentem és láttam a pályát szombaton délután. Sajnos tökéletes állapotban volt, ennél ez a pálya "nem tud jobb állapotban lenni" csak, ha újra füvesítik. Miközben a "Kettő" meccsét vártam, egy csapatnyi unatkozó egyetemista srác önfeledten rugdosott kapura a féltett pályánkon! ( na azért egyikük sem lőtt olyan bomba gólt mint az Áki a hétvégén )

Zsemle4 2010.04.18. 14:02:58

Az a helyzet, hogy mindenben egyetértünk. Ilyen gyönyörű időben nem futballozni egy kifogástalan (úgy értem futballra alkalmas) pályán...
Engem az háborít fel leginkább, hogy van egy gyenge minőségű pálya, amelyet csak tőlünk védenek, holott belőlünk tudnak csak valami sápot kiszedni. Normál esetben a bérlő igényeit minimum figyelembe kellene venni, de nem, itt mintha mi lennénk az első számú közellenség, de azért fizessünk persze!
Miközben atléták, egyetemisták vagy csak arra járó emberek önfeledten rugdosódhatnak a pályán.
Fel kellene vetni a mi szempontjainkat "magasabb szinten", mert ha ez a jövő, el kell gondolkoznunk...még akkor is, ha sok emlék köt ide minket.

Amúgy elnézést azoktól, akik kimentek a semmire, pár telefont elengedhettünk volna, én is, de megmondom őszintén, amikor meghallottam az agyrém döntést, elment az életkedvem.

Zsemle4 2010.04.18. 14:32:11

És persze nem ilyen egyszerű a kérdés, mert az ELTE-nek fizetünk, de hogy játszhatunk vagy sem, az a MAFC-on (gondnok, létesítményvezető vagy mi) múlik. Vagyis aki a döntést hozza, semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, hogy játszunk. Nekik lehet, hogy tökmindegy, hogy ott vagyunk vagy sem???

Zsemle4 2010.04.18. 14:32:58

játsszunkat akartam

Flas 2010.04.18. 21:11:33

Papp Gábor 115036 BEAC
1 bajnoki mérkőzéstől eltiltva

mátépeti_kapus 2010.04.20. 09:09:44

Ez a pálya stop tényleg elég idegesítő volt, főleg, hogy én is benéztem a dolgot, és elsőnek érkezve ott toporogtam az öltözőben, hogy akkor most hol vannak a többiek? Szerencsére még a bekenedzkedés és beöltözés előtt felhívtam Baggio-t, hogy jó időpontra jöttem e....ekkor kaptam a lesúlytó hírt. :( Amúgy ha előre tudom, hogy nincs meccs, akkor lementünk volna az agárdi nyaralóba a családdal...gondolhatjátok mit kellett hallgatnom egész hétvégén a drága feleségemtől... hahaha!
A pályán amúgy tényleg lenne mit javítani; a kapuk előtt olyan buckák vannak, hogy egy erősebb lapos lövésnél nem egyszer pattant már a laszti a torkomig vagy a léc alá, így szerencsés lenne legalább a kapuk előtt újrahengerelni. Nem tudom kinek kell ez ügyben szólni, de jó lenne elintéztetni.
Remélem ma már felengednek minket a pályára, mert ez kezd olyan lenni, mint amikor a kisgyerek az ablak mögül bámulja a játékokkal teli kirakatot, de nem mehet be, és lássuk be mi is egyből gyerekekké vedlünk újra, amint labdát látunk. :)

Giorgo 2010.04.20. 09:58:44

Sziasztok!
A mai edzésen nem tudok részt venni!
De csütörtökön jövök!
Sziasztok és jó edzést.

Kapus Tomi 2010.04.21. 17:52:47

Szasztok skacok!
Holnap megyek szerelőhöz 5-re. Nem tudok menni edzésre, de hétvégén vagyok!

mátépeti_kapus 2010.04.29. 10:20:15

Mivel nincsenek még tudosítások a újabb meccsekről, ezért ide írom le, hogy van azért jó hír is; tegnap beszéltem Daróczi Gábor vezetőnkkel, és megkérdeztem tőle, hogy el lehet e valahogy intézni, hogy legalább a kapuk előtt újrahengereljék a pályát. Azt mondta, hogy már intézkedett az ügyben, és ígéretet is kapott rá, hogy hétvégéig meg lesz csinálva. Azt hiszem ez főleg a kapusok számára jó hír, mert talán mindegyik portás kollega nevében mondhatom, hogy iszonyat zavaró, hogy mekkorákat képes pattanni a laszti a buckákon (majdnem mint egy strandfoci pályán...). Nem akarom magyarázni a bizonyítványt, a keddi edzőmeccsen kapott you tube-ra való első gól tényleg potya volt, de nem nagyon tudtam eldönteni, hogy hagyjam e lepattani a labdát (ezzel kockáztatva a kiszámíthatatlan röppálya létrejöttét..hehe) vagy mozduljak elé, végül megtorpantam...az eredményt láttátok... Ez a szegény kapusok sorsa; míg mezőnyben belefér egy felpattanó labda rossz lekezélese, addig 2 méterre a vonal előtt már nem lehet hibázni :( De tényleg nem magamat akarom védeni, és talán hosszútávon jó hatása is lesz ennek a kanna gólnak, mert felkészít az későbbi hasonló szituációkra! :)
Addig is Isten óvja a kapusokat! :)

nagy gabor [10] 2010.04.29. 22:54:27

Szevasztok!

FFC + Újbuda Budapest Kupa döntő

www.youtube.com/watch?v=8arcgOR4jVI

FFC is BLSZ III-as...nézzétek meg hány néző van :)
süti beállítások módosítása