BEAC1898 2009.05.01. 04:45

Szürreál Madrid

Lejegyezte: Helmle Péter

El kell érnem a madridi gépet, nincs mese. Jó-jó, nem biztos, hogy a Real-ba való vagyok, főleg így 40 felé, de ha ők látnak bennem fantáziát, legalább tegyek egy próbát.

Persze megértem én, hogy keresnek belső védőt, már régóta szarban vannak, ez a Cannavaro hiába világbajnok, az utóbbi időben önmaga karikatúrája lett. Amit Carew művelt vele úgy két éve egy BL-meccsen… Hááát, én biztosan elbujdokolnék, ha egy csatár valaha is ekkora bohócot csinált volna belőlem. Meg hát már ő is öregszik, ráadásul épp most olvastam, hogy egyik fél sem akar szerződést hosszabbítani év végén, és Fabio-t tárt karokkal várja a Juve. Szegény Buffon! Na meg ez a portugál vagy brazil, vagy portugál-brazil Pepe! Hát mit mondjak, ő sem egy megoldás. Még ügyetlen is, arról nem is beszélve, hogy épp most tiltották el tíz meccsre, mert nem elég, hogy felrúgott valakit, még utána jól agyon is taposta. Ebbe a vonulatba mondjuk feltétlen én is beleillek mostanában, de legalább nekem van tekintélyem a bizottság előtt, aztán csak egy meccset kaptam.

Viszont fel nem foghatom, honnan találtak rám a királyi gárdánál? Tudtommal az ügynökömnél jelenleg nincs is rólam kazetta. Persze lehet, hogy Geri vagy Ricsi csinált még az ősszel mobillal valami kalózfelvételt, amin esetleg szerepel egy jó ütemű becsúszó szerelésem vagy egy felhőfejes, netalán egy fantasztikus felszabadítás. Vagy Halpern Banya fényképe a blogon? Tényleg, a Szent Pál elleni kupameccsen, az annyira klasszikus mozdulat, hogy ebbe beleszerethetett Mijatovics sportigazgató.

Végül is mit veszíthetek? Ha csak kéthavi fizetést átutalnának, már nagyjából minden gondom megoldódna középtávon. A szolgálati, gyöngysorlámpás Audiról meg ne is beszéljünk. Aztán szerencsém is lehet. Ha véletlenül még pályára is lépnék, egyszer még a fejemre is eshet egy szöglet, és rögtön vállon hordozna körbe a Bernabéu népe. A nagy Pancho után második magyarként (méghogy Szalai Ádám!), de szép is lenne! Ezután már csak jó viszonyt kéne ápolnom az ottani ikonnal, Raúllal, és minden menne, mint a karikacsapás. De ez a Raúl amúgy is egy szimpatikus figura, úgyhogy nagyon nem is kellene megerőszakolnom magam emiatt.

Persze az is eszembe ötlött azonnal, hogy ha jó kapcsolatokat sikerül kialakítanom, esetleg még egyszer jó irányba pattan a labda a fejemről, talán sikerülhet valamiféle együttműködést tető alá hozni a BEAC-cal is. Hát nehogy már ez a Castilla vagy mi a csuda legyen a fiókcsapat, amikor itt van az erős hagyományokkal felvértezett együttesünk! Még bajnoki címeket se tudnak felmutatni a harmadosztályból, miközben mi a kilencvenes években kettőt is begyűjtöttünk, ráadásul a másodosztályban. Hogy az blasz kettő volt? És?

Ha jól alakulnak a dolgok, megnyithatom a kaput más BEAC-legendák előtt is. Azért valljuk be, talán ez az idény az utolsó lehetőségünk egy-egy komolyabb szerződésre. Aubel, Glovi, a két Szabó, Jakó, Rumbold Á., a lassan megkomolyodó Reider, Milkó, Németh Tibi és persze a Lokomotív. (Tóth Laci és Laza már inkább az NHL felé kacsingat, a Red Wings és a Mighty Ducks mintha érdőklődött is volna utánuk.) Sőt, Glovi tán még a kispadra is odacsúszhatna, Juande Ramos úgyis csak nyárig vállalta. Később persze jöhetnének a fiatalok is, a BL-ben azért elkélne olykor a lendület. Cserébe megkapnánk a holland kontingenst (Robben, Sneijder, van der Vaart, Drenthe), nekik jót tenne egy kis levegőváltozás, mert eddig nem nagyon váltották be a hozzájuk fűzött reményeket Madridban. A lópofa van Nistelroy-t leszámítva. Huntelaar is csak azért maradna, mert Miki most sérült, egyébként esélytelen. A messzeföldön híres Bogdánfy-füvesen a tulipánosok játékba lendülhetnének, megtanulhatnának alkalmazkodni a kicsit (de csak egy kicsit!) rosszabb talajhoz, pallérozhatják a technikát.

Mindemellett nagy szükség lehet állatorvosi képesítésemre, na meg receptíró kiváltságomra is. A közismerten nagy macskabarát Salgadoéknál (bár mostanában már nem játszik) a kedvencek háziorvosa lennék, meg persze írnám neki és feleségének a Quarelin-t – minek álljanak annyit sorba a háziorvosnál, Madridban is mindig tele a váró az unatkozó nyugdíjasokkal, ezt még a vizitdíj sem oldja meg. Sergio Ramos gyakran jönne Klionért meg Flector zacsikért, és néha halkan kérne egy-egy kék pirulás vényt is régóta válságban lévő gyerekkori barátjának. Guti feleségét nemrég műtötték, a doki meg elutazott Las Palmasba, még szép hogy kikapnám a varratokat. Van Nistelrooy-ék nyulait felügyelhetném, Gago kissé rakoncátlan juhászkutyájának törött lábát karácsonykor is azonnal összecsavaroznánk. Raúl meg egész állatkerttel rendelkezik, ott mindig lenne meló: görény, furcsa macskák, és persze a kihagyhatatlan, lassan a klub címerállatává avanzsáló egykori talált óriás, Franco. Ő különben szinte minden meccsen kint van, a vonal mellől szurkol, Calderón elnök ebből nem csinált gondot, reméljük, az új presidente is jó fej lesz. Csak Valenciában, a Mestalla-ban, na meg a sevillai Ramón Sánchez Pizjuan-ban akadtak gondok, de ott is csak a portások akadékoskodtak a szelíd óriással. Ellenpéldának viszont ott a Riazor, ott még csajozott is egyet a meccs alatt a csinos őrkutyával.

Persze előnyöket én is élvezhetnék. Végre bejutnék az Európa szerte híres Seňora Paula Roja középiskola sítáborába, melyet Sergio Ramos szervez már évek óta. Idén, új elemként sízés után, olykor helyett, hatalmas Playstation-partik szerveződtek a balhátvéd Miguel Torres gépével. Ha minden igaz, azóta Higuainéknál már többször össze is jöttek a fiúk játszani. A csapattal olykor én is elmehetnék csörögni Gago zenéire, aki lemezlovasként most éppen a Bernabeu-hoz egészen közel mulattatja a népet hajnalig. Fogfájás esetén csak leugrom Roby Carlos-hoz Isztambulba, hiába költözött oda, mindig megoldja, repülővel pikk-pakk ott vagyok. Ha valami nem kompatibilis a gépeden, Gutinak biztos van egy mentőötlete, ha meg olvasni akarsz, Zizou még ma is visszajár, és a nyomdájában készülő lapokkal kedveskedik a srácoknak. Gravesen sem rest, rögtön szerez egy kis műfüvest a közeli iskolában, ha a csapatnak télen gondjai támadnának a pályával. A kopasz dán, és a szemét nemrég megműttető Metzelder amúgy is sorban hozzák a labdákat, ha a Nike éppen megfeledkezik a királyiakról. A kis Saviola meg olyan blogot hozott össze, hogy… na mindegy, nem is sorolom tovább. Ha minden jól ment, hétvégén még a korábban mély szerelmi válságba süppedő, és jól le is fogyó Iker barátunk is újra csajjal volt!

Nem lesz itt gond, csak a gépet érjem el… 

Zúgó fejjel ültem fel az ágyban. Pont most húzott el felettünk a szombat reggeli járat, tán épp a madridi. Meccsnapon ilyen szörnyű álmot!

Kinek kell ez a szánalmas Real az összes problémájával, mikor most épp a Voyage-t kellene legyűrnünk az oroszlánbarlangban!

A bejegyzés trackback címe:

https://beac.blog.hu/api/trackback/id/tr411096242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kapus Tomi 2009.05.01. 13:52:09

Nagyszerű írás! Jól szórakoztam rajta! De azt honnan tudod, hogy Iker a hétvégén csajjal volt?!:D
süti beállítások módosítása